KunststofenRubber.nl

PET-eenheid met capaciteit van 200.000 ton in V.K.

15 april 2014 om 12:11 uur

De onderdelen van de CrystallCut lijn voor de productie van PET-granulaat

Op het terrein van Lotte Chemical in Wilton, V.K., wordt momenteel een PET-fabriek met een capaciteit van 200.000 ton per jaar gebouwd, die later dit jaar zal worden opgestart.


 Met de bouw van het 60 miljoen UK pond kostende project wordt de PET-capaciteit in Wilton verdubbeld.

 

Het hart van de fabriek is het BKG CrystallCut-systeem, dat energie bespaart door de warmte die vrijkomt bij het pelletiseren in een latere fase van het geïntegreerde proces te gebruiken voor het kristalliseren van de pellets. BKG leverde ook een zeefwisselaar uit de POLY serie van Nordson Kreyenborg.

 

Het systeem bespaart veel energie doordat het opnieuw verwarmen van het PET voor kristallisatie niet nodig is. Bovendien voorkomt het dat amorf PET gaat klonteren, en ontstaat een kristallijne structuur die minder energie vergt bij het opnieuw smelten van het materiaal.

 

De CrystallCut bestaat uit een geïntegreerd netwerk dat bestaat uit onderwaterpelletiseren, drogen en kristalliseren. Na het pelletiseren worden de korrels naar een centrifugaaldroger gevoerd, waar het water wordt afgescheiden en het polymeer gedroogd. Het materiaal verlaat de droger en wordt toegevoerd aan een de trechter van de centrifugaaldroger, waar de omzetting van amorf naar gekristalliseerd materiaal plaatsvindt. Tijdens het hele proces wordt de materiaaltemperatuur nauwkeurig geregeld, waardoor onvoldoende kristallisatie en een te hoog percentage amorf materiaal wordt voorkomen.

 

Informatie over Lotte: www.lottechemical.co.uk

Informatie over Nordson BKG: www.kreyenborg.com of www.nordson.com

 

 

 

Focus op ...

Agenda

10 april 2024, Amsterdam

European Thermoforming Conference 2024

The European Thermoforming Conference is run specifically for the thermoforming industry and is organised...

11 april 2024, Ede

Eriks Experience Day

De Eriks Experience Day in Ede gaat over aandrijftechniek en kunststoffen. Samen met A-merk fabrikanten...

15 april 2024, Düsseldorf

Tube

Trade fair for the tube industry

Meer agendapunten »