KunststofenRubber.nl

Miko gaat samenwerken met Innoware in Indonesië

17 april 2014 om 11:36 uur

Koffieservice- en kunststofverpakkingsbedrijf Miko is een 50/50 procent partnerschap aangegaan met het in Jakarta (Indonesië) gevestigde Innoware. Innoware is een kunststofverwerkende onderneming die actief is in dezelfde doelmarkt als Miko Pac. Innoware bereikt met 277 werknemers een omzet van 4,5 miljoen euro.


 

Innoware is sinds 2007 actief in de productie van kunststofverpakkingen en heeft twee afdelingen, verpakking en promotie. Bij 'Packaging' worden kunststof doosjes geproduceerd voor de levensmiddelindustrie, voornamelijk voor roomijs. De 'Promo'-afdeling richt zich op de productie van kunststof promotieproducten, zoals bijvoorbeeld zeepdoosjes of bekers.

 

Volgens Miko hebben activiteiten in Indonesië op lange termijn veel potentieel. Het land heeft meer dan 250 miljoen inwoners en een snel groeiende middenklasse. Indonesië kan door zijn goede centrale ligging ook toegang verschaffen tot de enorme bevolking van het hele Aziatische continent.

 

Gesteld wordt dat deze overname geïnspireerd is door het feit dat grote voedingsconcerns geleidelijk overstappen van regionale naar mondiale toeleveranciers. De laatste tien jaar was al een duidelijke overgang van plaatselijke naar regionale toeleveranciers te zien. Aankoopbeslissing worden momenteel genomen op Europees niveau, en deze tendens wordt nu geleidelijk vertaald naar wereldniveau. Miko voelt zich aangespoord om de klanten te volgen richting Azië. Het is niet de bedoeling om Europa te gaan bevoorraden vanuit Indonesië.

 

Interessant voor Miko is ook dat op de Indonesische markt voor kunststofverpakkingen momenteel de nadruk nog ligt op kleine individuele portieverpakkingen, voornamelijk in kunststoffolies. Dit maakt de prijs  per eenheid product voor de consument aanvaardbaar. Door de groei van de economie en de middenklasse en de toename van de koopkracht die daarmee gepaard gaat, wordt verwacht dat de vraag naar gezinsverpakkingen in de toekomst zal stijgen. Dit is de sector waarin Miko gespecialiseerd is.

 

www.miko.eu

 

 

 

 

Focus op ...

Agenda

25 april 2024, Brussel

Belgische Plastics Dag

Door essenscia PolyMatters and Agoria

12 juni 2024

European Wind Blade Recycling Summit 2024

The summit will highlight the pivotal updates on the European outlook for wind blades while also...

18 september 2024, 's-Hertogenbosch

Kunststoffen 2024

De Kunststoffenbeurs is dé centrale plek waar de Benelux kunststof- en rubberketen actuele kennis deelt,...

Meer agendapunten »