KunststofenRubber.nl

2-3 december 2014: internationaal spuitgietcongres in Aken

23 juli 2014 om 10:37 uur

Op 2 en 3 december organiseren het IKV (Instituut voor Kunststofverwerking) en de Universiteit van Aken hun eerste 'International Injection Moulding Conference'. Het moet een congres worden waarin kennis wordt uitgewisseld over onderzoek, ontwikkeling en industrie. Duitse en internationale experts uit alle geledingen van de spuitgietsector zullen de nieuwste ontwikkelingen, onderzoeksresultaten en praktijkvoorbeelden presenteren.


Het congres zal ingaan op innovaties die betrekking hebben op spuitgieten in het algemeen en op combinaties van processen in en rond auto's in  het bijzonder. De auto-industrie is momenteel de belangrijkste factor bij het ontwikkelen van de kunststoftechniek van de toekomst, aldus de organisatoren van het evenement.

 

Aan de ene kant worden steeds hogere eisen gesteld aan kunststoftoepassingen in de auto-industrie, aan de andere kant staan economische eisen zoals maximale productiviteit. De kunststofindustrie ziet zich hierdoor gesteld voor een groot aantal uitdagingen.

 

De lezingen tijdens het congres zullen twee belangrijke technieken als onderwerp hebben: het spuitgieten van optische onderdelen en lichtgewicht constructies. Het spuitgieten van optische onderdelen biedt vormgevingsvrijheid en lichtgewicht ontwerp in autoverlichting. Door slimme combinaties van processen kunnen lichte kunststoffen en versterkingsmaterialen worden samengevoegd tot auto-onderdelen.

 

Meer informatie:

 

www.ikv-aachen.de/iimc

 

 

Focus op ...

Agenda

15 april 2024, Düsseldorf

Tube

Trade fair for the tube industry

22 april 2024, Universiteit Twente

Extrusiecursus

De nadruk ligt op apparatuur, processen en productkwaliteit. Het doel van de cursus is optimale benutting...

25 april 2024, Brussel

Belgische Plastics Dag

Door essenscia PolyMatters and Agoria

Meer agendapunten »