KunststofenRubber.nl

7-9 oktober in Den Bosch: Surface 2014

28 juli 2014 om 14:59 uur

Van 7-9 oktober 2014 wordt in de Brabanthallen in Den Bosch de 'Surface 2014' gehouden. Het evenement is een initiatief van de Vereniging ION, Vereniging Industrieel Oppervlaktebehandelend Nederland. Het is de grootste vakbeurs voor oppervlaktetechniek in de Benelux.


Oppervlaktebehandeling maakt materialen geschikt voor hun toepassing en geeft meerwaarde zoals duurzaamheid, uitstraling, slijtvastheid, een extra functionaliteit en een betere verkoopbaarheid, aldus de organisatoren van Surface 2014. De beurs toont nieuwe mogelijkheden voor de oppervlaktebehandeling van onder meer staal, rvs, aluminium, hout, kunststof, glas, keramiek en overige metalen.

 

Ontwikkelingen op het gebied van oppervlaktebehandeling die tijdens de Surface 2014 aan de orde zullen komen zijn onder andere nanotechnologie, 3D printen, lean produceren, slimme coatings en inspelen op regelgeving zoals REACH, Chroom6 en NEN-EN 1090.

 

Onderdelen van de beurs zijn: SurfaceLab met nieuwe mogelijkheden van coatings, Surface Solutions met concrete voorbeelden van oppervlakte-behandelingen en de expositie van de ION Borghardt Award. Verder zijn er themapleinen voor ‘reiniging als kwaliteitsverhoging' en precisietechniek.

 

Ook te zien is de expositie ‘Future Skins' met innovatieve oppervlakte-materialen, speciale objecten en het interactieve Material Discovery. ‘Future Skins' geeft 150 voorbeelden van innovatieve oppervlaktebehandelingen. Het gaat daarbij om bijvoorbeeld 2,5D printen, structuren gemaakt met de 2,5D printtechniek, MetaFuse, een nanokristallijn metaal/polymeer hybride dat sterk en licht is, of Sibuglas, een PMMA met een glanzend uiterlijk.

 

Verder zijn er 3D geprinte structuren van Elkeslasi en de fotochrome, elektrochrome en thermochrome coatings die reageren op veranderingen in de omgeving. Te zien zijn verder bijzondere objecten en het interactieve Material Discovery, waar men zelf met een macro-camera in detail materialen op een scherm kan onderzoeken.

 

Meer informatie:

www.surfacevakbeurs.nl

 

Focus op ...

Agenda

25 april 2024, Brussel

Belgische Plastics Dag

Door essenscia PolyMatters and Agoria

12 juni 2024

European Wind Blade Recycling Summit 2024

The summit will highlight the pivotal updates on the European outlook for wind blades while also...

18 september 2024, 's-Hertogenbosch

Kunststoffen 2024

De Kunststoffenbeurs is dé centrale plek waar de Benelux kunststof- en rubberketen actuele kennis deelt,...

Meer agendapunten »