KunststofenRubber.nl

Zeer kleine koppels voor zelftappende schroeven

27 augustus 2014 om 10:28 uur

De Lifestyle-modellen hebben per beugel vier zelftappende schroeven. (Foto: Atlas Copco Tools)

De sport- en lifestyle-brillen van het merk Gloryfy zijn onbreekbaar. Ze worden gemonteerd met een elektronisch gestuurde kleine schroevendraaier van het type Microtorque ETD M van Atlas Copco Tools. Gemonteerd wordt onder andere met zelftappende M1,4-schroeven met een paar newton-centimeter.


Gloryfy is gevestigd in het Oostenrijkse Zillertal, waar de brillen worden geproduceerd, op kwaliteit gecontroleerd en verpakt.

 

De sportbrillen van Gloryfy zijn vooral bestemd voor topsporters. Niet alleen het montuur is onbreekbaar, hetzelfde geldt voor de glazen. Die zijn buigzaam, waardoor ze bij ongevallen geen gevaar vormen voor de ogen. De beugels, het montuur en de glazen van de sportmodellen zijn met een klikmechanisme met elkaar verbonden en schieten bij te veel buigen automatisch los.

 

Het monteren van het merkje op de sportbrillen gebeurt met behulp van een microtorque-schroevendraaier van Atlas Copco Tools. De schroeven zijn 4 mm lang met sleufkop M 1,4. De schroevendraaier wordt elektronisch aangestuurd. De schroeven liggen per tientallen klaar in een schaaltje op de werkplek. Daar bevinden zich ook een kleine voorraadbak en 50 kleine trechters. Zodra aan het schaaltje wordt geschud, bewegen de schroeven zich naar de trechters en komen met de schroefkopjes naar boven te liggen. Ze liggen klaar voor montage. De schroevendraaier heeft een automatische aanzuiginrichting zodat de medewerker de schroeven moeiteloos in de juiste positie kan opnemen en naar de montageplek kan brengen. In twee stappen draait de M 25 AVB vervolgens het aangegeven koppel aan. Na een langzamere vinden-stap draait de schroevendraaier sneller en wordt bij 10,5 newtoncentimeter uitgeschakeld.

 

De monturen van de lifestyle-serie worden met een microtorque-schroevendraaier van Atlas Copco Tools gemonteerd. Deze serie is niet per se bestemd voor topsport, en ziet er iets eleganter uit. De beugels van de Lifestyle-brillen worden met scharnieren aan het montuur geschroefd. Deze scharnieren worden met vier zelftappende kruiskopschroeven (M 1,4 x 2,5) per zijde gemonteerd. Ook deze brillen worden met een microtorque-gereedschap gemonteerd waarmee alle acht de schroeven stevig worden vastgedraaid.

 

www.atlascopco.com

 

 

Focus op ...

Agenda

22 april 2024, Universiteit Twente

Extrusiecursus

De nadruk ligt op apparatuur, processen en productkwaliteit. Het doel van de cursus is optimale benutting...

25 april 2024, Brussel

Belgische Plastics Dag

Door essenscia PolyMatters and Agoria

12 juni 2024

European Wind Blade Recycling Summit 2024

The summit will highlight the pivotal updates on the European outlook for wind blades while also...

Meer agendapunten »