KunststofenRubber.nl

Kunststoffen 2014: Robin van Galen spreekt over Olympisch Goud

17 september 2014 om 12:48 uur

Robin van Galen was de coach van de Nederlandse waterpolodames die in 2008 goud haalden tijdens de Olympische Spelen in Peking. Op 25 september houdt hij in Veldhoven een lezing, getiteld 'Olympisch Goud met omdenken'. Daarin legt hij uit hoe het goud tot stand kwam.


Het winnen van Goud op de Olympische spelen in 2008 door het Dames Waterpoloteam was niet vanzelfsprekend. Ondanks een optimale voorbereiding in trainingsopbouw, arbeid, rust en voeding vormden de wereldkampioenschappen in 2007 een dieptepunt. Op dezelfde manier verder gaan in voorbereiding op de kwalificatie voor de Olympische Spelen gaf geen vertrouwen bij het team en de begeleiding.

 

Als bondscoach nam Van Galen een sportpsycholoog in de arm, een nieuwe benadering die bepaald niet voor de hand lag in die tijd. Een nieuwe start gaf diezelfde zomer al resultaat. Nederland was het eerste Europese land dat zich gekwalificeerde voor de Olympische Spelen van 2008 in Beijing.

 

Het proces van 'omdenken' en 'out of the box' denken - en er naar handelen - leidde tot het behalen van de gouden medaille.

 

Robin van Galen is tegenwoordig waterpolocoach van het Nederlands mannenteam dat zich probeert te kwalificeren voor de Olympische Spelen van 2016 in Rio de Janeiro.

 

Wanneer en waar: donderdag 25 september, 10.35 uur in de Baroniezaal.

 

Focus op ...

Agenda

10 april 2024, Amsterdam

European Thermoforming Conference 2024

The European Thermoforming Conference is run specifically for the thermoforming industry and is organised...

11 april 2024, Ede

Eriks Experience Day

De Eriks Experience Day in Ede gaat over aandrijftechniek en kunststoffen. Samen met A-merk fabrikanten...

15 april 2024, Düsseldorf

Tube

Trade fair for the tube industry

Meer agendapunten »