KunststofenRubber.nl

'Plastics to love' wint Engel Benelux Student Award

30 september 2014 om 14:42 uur

Jasmina Grase (midden), winnaar van de Engel Benelux Student Award 2014. Rechts Kurt Callewaert, directeur Engel Benelux (rechts).

'Plastics to love', de winnende inzending van Jasmine Grase.

De genomineerden van de Engel Benelux Student Award 2014: vlnr Thomas Daneels, Niels Engelen, Jasmina Grase, Dimphy Roodbergen, Jens Duthieuw.

Op 25 september is tijdens de Kunststoffenbeurs de Engel Benelux student award uitgereikt aan Jasmina Grase. Uit 7 genomineerden koos de vakjury haar afstudeerproject 'plastics to love' als winnaar.


De prijs is ingesteld naar aanleiding van het 25-jarig bestaan van Engel Benelux. Doel is studenten te interesseren voor het kunststof en rubber vakgebied. Verder wil Engel met de prijs de samenwerking tussen studenten, hogescholen en de industrie bevorderen, en innovatieve, duurzame en efficiënte toepassing van kunststoffen en elastomeren stimuleren.

 

Jasmina Grase studeerde af aan de Design Academy in Eindhoven richting Man & Activity. Met behulp van origami en rotatiegiettechnieken maakte zij vazen en lampen uit polyurethaan. Met een low-cost techniek om mallen te vervaardigen voegt zij een dimensie toe aan de fabricage van designartikelen. De vakjury beoordeelde dat zij met haar project aantoont dat creativiteit met kunststoffen voor velen bereikbaar is en haar ‘plastics to love' daarbij voor velen aansprekend en bevestigend is.

 

De tweede prijs is toegekend aan Dimphy Roodbergen. Zij ontwikkelde een spuitgietbare thermoplastische adapter voor toepassing in een wand- en vloerverwarmingsysteem en studeerde af aan de Hogeschool Arnhem Nijmegen richting Industrieel Product Ontwerpen.

 

Het onderzoek naar een toepassing van een thermoplastische sensorvezel voor schade detectie bij composietenmaterialen door Thomas Daneels heeft de derde prijs gekregen. Thomas rondde daarmee zijn hbo-masterstudie elektromechanica aan de UGent af.

 

www.engelglobal.com/nl 

 

 

Focus op ...

Agenda

15 april 2024, Düsseldorf

Tube

Trade fair for the tube industry

22 april 2024, Universiteit Twente

Extrusiecursus

De nadruk ligt op apparatuur, processen en productkwaliteit. Het doel van de cursus is optimale benutting...

25 april 2024, Brussel

Belgische Plastics Dag

Door essenscia PolyMatters and Agoria

Meer agendapunten »