KunststofenRubber.nl

Record aantal bezoekers Surface 2012 geëvenaard

16 oktober 2014 om 09:08 uur

De derde editie van Surface, de vakbeurs voor oppervlaktetechniek, die plaatsvond van 7 t/m 9 oktober jl. in de Brabanthallen ’s-Hertogenbosch, trok 6.175 bezoekers. Dit is evenveel als de editie in 2012. De tweejaarlijkse vakbeurs had 170 exposanten en was in oppervlakte even groot als de voorgaande editie.


Op de openingsbijeenkomst is de ION Borghardt Award uitgereikt aan de firma Heras BV omdat hun innovatie, de Grence hekwerklijn, bijzonder hoog scoorde over de gehele breedte van de gestelde criteria zoals kostenreductie, ketenoptimalisatie en innovatiewaarde.

 

Nieuw dit jaar was het Reinigingsplein met demonstraties van onder andere sproeireiniging, droogijs stralen, ultrasoonreiniging en laserreiniging. Zo is reiniging als voorbehandeling een belangrijke voorwaarde voor een betere hechting en hoge kwaliteit oppervlaktebehandeling. Nieuwe milieuvriendelijke oplossingen hadden veel aandacht. Kleur was een ander belangrijk thema. Op het ‘Kleurenplein' konden bezoekers kleur beleven en ook waren er specifieke voordrachten en workshops over kleurgebruik, kleuraanduiding, toegestane kleurafwijkingen en toepassingen van kleur.

 

Uit de registratie van de bezoekers blijkt dat 8% actief is als adviseur, 11% is actief in creatie of heeft een creatieve functie (architect/constructeur/ingenieur/industrieel ontwerper/R&D manager), 5% is algemeen manager, 29% is directeur, 12% heeft een functie in sales/marketing, 13% is technisch manager/werkvoorbereider/productiemanager/KAM manager en 5% is inkoper. Ten opzichte van 2012 waren er deze editie meer adviseurs, architecten en directeurs. Ruim 85% van de bezoekers is betrokken bij het nemen van investerings-/aankoop-/inkoopbeslissingen.

 

De bezoekers zijn met name werkzaam bij bedrijven actief in sectoren zoals de automotive/ carrosseriebouw/schadeherstel, bouw/infra/interieurbouw/vastgoed, groothandel, machinebouw, metaalsector en in de oppervlaktebehandeling van materialen. Dit is hetzelfde beeld als de editie van 2012.

 

De meest genoemde reden voor een bezoek zijn 21% inkoop productiemiddelen, 24% uitbesteden oppervlaktebehandeling, 20% engineering, 28% oriëntatie nieuwe investeringen in oppervlakte-technieken en 54% oriëntatie nieuwe mogelijkheden/toepassingen oppervlaktebehandeling (meerdere antwoorden mogelijk).

 

Surface 2014 is een initiatief van de Vereniging ION, Vereniging Industrieel Oppervlaktebehandelend Nederland. De vakbeurs komt tot stand in samenwerking met een adviescommissie bestaande uit o.a. BNO, BvM, Federatie Metaalplaat, FOCWA, M2i, NPS, OGOS, OnderhoudNL Industrieel, SNS, Stichting BNK, VMRG en VVVF.

 

De volgende editie van Surface zal plaatsvinden in 2016.

 

 

 

Focus op ...

Agenda

25 april 2024, Brussel

Belgische Plastics Dag

Door essenscia PolyMatters and Agoria

12 juni 2024

European Wind Blade Recycling Summit 2024

The summit will highlight the pivotal updates on the European outlook for wind blades while also...

18 september 2024, 's-Hertogenbosch

Kunststoffen 2024

De Kunststoffenbeurs is dé centrale plek waar de Benelux kunststof- en rubberketen actuele kennis deelt,...

Meer agendapunten »