KunststofenRubber.nl

PROCAP opent productievestiging met magazijn in Hoboken

16 oktober 2014 om 10:43 uur

PROCAP, de grote Europese producent van plastic doppen en sluitsystemen, heeft een nieuwe productie- en opslagvestiging in Hoboken, België, geopend. Met het nieuwe pand wordt de magazijn- en productieruimte van het bedrijf meer dan verdubbeld. Met deze veel grotere capaciteit beschouwt PROCAP Hoboken zich ideaal gepositioneerd om, in het licht van de strategische groeiambities van de Groep, zijn marktaandeel te verhogen.


De grotere ruimte biedt plaats voor meer dan 50 spuitgietmachines en ongeveer 40 inlage-/assemblagemachines. Zo kan PROCAP voldoen aan de toegenomen vraag naar doppen en sluitsystemen met een reële meerwaarde. De vestiging is BRC-gecertificeerd (British Retail Consortium). Dit betekent dat ze voldoet aan de hoge productienormen die worden opgelegd door de voedingsindustrie, een belangrijke sector voor PROCAP en tevens een van de grootste groeiende industrieën voor doppen en sluitsystemen.

 

Productoplossingen voor chemische en agrochemische markt maken momenteel het grootste deel uit van de omzet op de site in Hoboken. Met de BRC-certificering is PROCAP Hoboken voorbereid om ook voor alle andere industrieën te werken. Het bedrijf verwacht daardoor een omzetgroei van 3 miljoen euro over een periode van drie jaar.

 

De fabriek en het magazijn zijn gebouwd op de plaats van de voormalige vestiging van PROCAP in Hoboken en op de aangrenzende grond die het bedrijf had gekocht om de uitbreiding mogelijk te maken. De bouw van de ultramoderne vestiging begon twee jaar geleden en verliep in drie fasen, zodat de fabriek gedurende de volledige bouwperiode operationeel bleef.

 

De gehele productievestiging is vernieuwd met modernere machines. Op groepsniveau heeft PROCAP een aantal duurzaamheidsmaatregelen genomen, zoals het vervangen van de hydraulische spuitgietmachines door elektrische machines die aanzienlijk minder energie verbruiken.

 

In de nabije toekomst zal er zelfs automatisch gepalletiseerd worden, waardoor medewerkers niet meer handmatig hoeven te stapelen. Ook dit zal het welzijn verder verbeteren. Door ervoor te zorgen dat de producten correct worden gepalletiseerd zal ook de klantenservice worden verbeterd.

 

PROCAP is gespecialiseerd in de ontwikkeling, productie en verkoop van plastic doppen en sluitsystemen. PROCAP produceert een breed gamma aan doppen en sluitsystemen voor de voeding, dranken, chemische, farmaceutische, cosmetische en doe-het-zelf industrie.


Het bedrijf, met hoofdzetel in Luxemburg, heeft vestigingen in België, Frankrijk, Duitsland, Hongarije, Luxemburg, Spanje en Ierland. PROCAP realiseert een omzet van 118 miljoen euro en stelt 450 mensen te werk


www.procap.com

 

 

Focus op ...

Agenda

25 april 2024, Brussel

Belgische Plastics Dag

Door essenscia PolyMatters and Agoria

12 juni 2024

European Wind Blade Recycling Summit 2024

The summit will highlight the pivotal updates on the European outlook for wind blades while also...

18 september 2024, 's-Hertogenbosch

Kunststoffen 2024

De Kunststoffenbeurs is dé centrale plek waar de Benelux kunststof- en rubberketen actuele kennis deelt,...

Meer agendapunten »