KunststofenRubber.nl

13 november: ION Dag van de Oppervlaktetechnologie

23 oktober 2014 om 08:55 uur

Een blik op de toekomst van de oppervlaktetechnologie. Dat is in het kort de omschrijving van de ION Dag van de Oppervlaktetechnologie, die op 13 november 2014 door Vereniging Industrieel Oppervlaktebehandeld Nederland (Vereniging ION) wordt georganiseerd bij Inn Style te Maarssen.


De vraag naar geavanceerde oppervlaktetechnieken wordt, net zoals de verantwoordelijkheid voor de applicateur, steeds groter en de verwachtingen aan de coating steeds hoger. Daarom gaan de ontwikkelingen in de oppervlaktetechnologie heel snel en is het voor kennisinstellingen, applicateurs en toeleveranciers noodzakelijk om nieuwe technieken te ontwikkelen. Ook de gebruiker moet bijgepraat worden over de mogelijkheden.

 

Tijdens de Dag van de Oppervlaktetechnologie kunnen alle belanghebbenden in een beperkte tijd veel kennis te verzamelen. Gedurende de gehele dag zijn er presentaties over coatings van de toekomst. Hierbij wordt aandacht besteed aan nieuwe functionaliteiten en nieuwe aanbrengsystemen. Tevens wordt er aandacht besteed aan meetmethodieken.

 

Diverse aspecten van micro- en nanocoatings komen aan de orde.

 

Een paralelsessie gaat over REACH, met de nadruk op zeswaardig chroom. Na de presentaties over zeswaardig chroom gaan voor- en tegenstanders en de wetgever met elkaar in discussie over het onderwerp. Uiteraard is deze discussie ook relevant voor het vervolg van REACH, waarbij ook de dossiers over nikkelzouten, boorzuur en sulfonaten aan de orde komen.

 

De presentaties worden verzorgd door diverse kennisinstellingen, de overheid en enkele innovatieve bedrijven. Deze zijn te noemen als; TNO, TU Delft, TU Eindhoven, TNO/Holst Centre, Ministerie van Infra & Milieu, Tata Steel, ASML, Enthone, Fokker, NXP Semiconductors en Maan.

 

Meer informatie en aanmelden:

 

www.vereniging-ion.nl/dag-van-de-oppervlaktetechnologie

 

 

Focus op ...

Agenda

10 april 2024, Amsterdam

European Thermoforming Conference 2024

The European Thermoforming Conference is run specifically for the thermoforming industry and is organised...

11 april 2024, Ede

Eriks Experience Day

De Eriks Experience Day in Ede gaat over aandrijftechniek en kunststoffen. Samen met A-merk fabrikanten...

15 april 2024, Düsseldorf

Tube

Trade fair for the tube industry

Meer agendapunten »