KunststofenRubber.nl

Materials 2015 gericht op properties - applications - solutions

28 oktober 2014 om 09:17 uur

De vakbeurs Materials krijgt op 22 en 23 april 2015 in Veldhoven een praktijkgerichte opzet gebaseerd op drie pijlers: properties - applications - solutions. Organisator Mikrocentrum wil bezoekers van Materials 2015 aanspreken met herkenbare praktijkproblemen en materiaaltoepassingen. Voor diepgang zorgen keynotelezingen over materiaaltrends en praktijkverhalen over materiaaltoepassingen.


Op 22 en 23 april 2015 organiseert Mikrocentrum in NH Conference Centre Koningshof in Veldhoven de derde editie van het gratis toegankelijke Materials. Met een combinatie van vakbeurs en congres bestrijkt Materials 2015 de gehele Benelux.

 

Het evenement wil productontwikkelaars, constructeurs en engineers informeren over materiaalinnovaties en bewerkingstechnieken. Tevens biedt het handvatten voor materiaalkeuze in relatie tot kostprijs, levertijd, functie, bewerking en vormgeving. Er zijn ruim veertig lezingen van onafhankelijke experts en exposanten.

 

Verder is er op de beursvloer veel aandacht voor allerlei ‘materiaaluitdagingen', zoals corrosie, hechting, temperatuurbestendigheid, hergebruik, recyclebaarheid, slijtvastheid, wrijvingsweerstand, UV-bestendigheid en vervormbaarheid. Tot slot komen onderwerpen als analysetechnieken, schaarste en schade-onderzoek aan bod.

 

Lezingen

De drie pijlers van de beurs, properties - applications - solutions, zijn ook herkenbaar in het lezingenprogramma. Naast wetenschappelijke keynotelezingen over materiaaltrends zijn er praktijkverhalen over succesvolle materiaaltoepassingen en -bewerkingen. De zalen voor het lezingenprogramma sluiten direct aan op de beursvloer. Samen met de live-demo's en themapleinen (kleine paviljoens met materialen en of producten rond een bepaald thema, zoals auto's of lichtgewicht) zorgt dat voor een levendige sfeer.

 

Exposanten

Mikrocentrum verwacht op Materials 2015 ongeveer 1700 bezoekers; dit jaar waren dat er 1200. Het aantal exposanten zal rond 120 liggen; zij vertegenwoordigen een breed scala aan disciplines:

  • Leveranciers en fabrikanten van (smart) materialen, grondstoffen en additieven.
  • Bedrijven gespecialiseerd in materiaalbewerking, verbindings-, omvorm-, oppervlaktetechnieken, karakterisering (simulatie, analyse, testen), afvoer/recycling, schadeonderzoek/troubleshooting.
  • Engineering-, constructie-, ontwerp- en designbureaus met materialenexpertise.
  • Onderzoeksinstituten, kennisinstellingen en onderwijsinstellingen.

www.materialenbeurs.nl

 

 

 


 

 

Focus op ...

Agenda

15 april 2024, Düsseldorf

Tube

Trade fair for the tube industry

22 april 2024, Universiteit Twente

Extrusiecursus

De nadruk ligt op apparatuur, processen en productkwaliteit. Het doel van de cursus is optimale benutting...

25 april 2024, Brussel

Belgische Plastics Dag

Door essenscia PolyMatters and Agoria

Meer agendapunten »