KunststofenRubber.nl

Coolrec PHB opent nieuwe fabriek in Waalwijk

26 november 2014 om 14:58 uur

Het nieuwe bedrijfspand van Coolrec.

In Waalwijk beschikt Coolrec over drie productielijnen en veel opslagruimte.

Eind november opende Coolrec PHB officieel een nieuwe fabriek in Waalwijk. Met de nieuwe locatie beschikt de herverwerker van afgedankte kunststoffen over drie productielijnen en veel opslagruimte. Op de nieuwe locatie wordt jaarlijks ruim 35.000 tot 40.000 ton afgedankte kunststof verzameld en gerecycled tot grondstof.


In de afgelopen jaren is Coolrec fors gegroeid en daarmee ontstond behoefte aan extra opslagruimte en uitbreiding van de productielijnen. Uitbreiding op de oude locatie, eveneens in Waalwijk, was niet mogelijk. Op de nieuwe fabriekslocatie beschikt Coolrec over veel ruimte voor de aan- en afvoer van de diverse soorten kunststoffen en over drie productielijnen.

 

De nieuwe fabriekslocatie aan de Van Hilststraat beslaat een oppervlakte van 7800 vierkante meter en biedt werkgelegenheid aan zo'n 28 medewerkers.

 

Coolrec PHB beschikt in Waalwijk over geavanceerde en innovatieve processen voor het herverwerken van afgedankte kunststoffen. De harde kunststoffen PE, PP, PS en ABS worden op de productielijnen in Waalwijk opgeschoond en verwerkt tot nieuwe grondstof.

 

De kunststoffen, afkomstig van afgedankte en gedemonteerde huishoudelijke apparaten, gaan eerst door een shredder die er kleine snippers van maakt. Met diverse scheidingstechnieken wordt het kunststof op de lijn gescheiden van al het overige materiaal. Aan het einde van dezelfde lijn vallen de schone kunststof snippers van de lopende band, klaar voor bewerking tot granulaat (compounderen).

 

Over Coolrec

Coolrec heeft acht locaties in de landen Nederland, België, Duitsland en Frankrijk. Het vormt een integraal en internationaal netwerk voor de verwerking van WEEE (Waste Electrical and Electronic Equipment). Elektrische en elektronische apparaten worden gerecycled tot kunststoffen, metalen en andere grondstoffen die opnieuw kunnen worden gebruikt. Coolrec zet bijvoorbeeld 98% van oude koelkasten om tot nieuwe grondstoffen.

 

www.coolrec.com

 

 

 

 

Focus op ...

Agenda

25 april 2024, Brussel

Belgische Plastics Dag

Door essenscia PolyMatters and Agoria

12 juni 2024

European Wind Blade Recycling Summit 2024

The summit will highlight the pivotal updates on the European outlook for wind blades while also...

18 september 2024, 's-Hertogenbosch

Kunststoffen 2024

De Kunststoffenbeurs is dé centrale plek waar de Benelux kunststof- en rubberketen actuele kennis deelt,...

Meer agendapunten »