KunststofenRubber.nl

Bianor stimuleert jong talent

18 december 2014 om 15:10 uur

Spuitgietbedrijf BIANOR ondersteunt een Pools initiatief voor opleiding van vakmensen en stimulering van jong talent. (foto BIANOR)

Kunststofspecialist BIANOR heeft al vijf jaar een intern studentenprogramma waarmee talenten worden geworven en het bedrijf als potentiële werkgever wordt gepresenteerd. In dit kader was het voor BIANOR vanzelfsprekend om de vereniging 'Diamonds Discoverers' als oprichtend lid te steunen. Deze vereniging heeft als doel het stimuleren van talent en werd op initiatief van de technische universiteit in Bialystok in het leven geroepen en eind november 2014 officieel gepresenteerd.


Het zijn met name bedrijven uit de regio rond Bialystok, in het oosten van Polen, die onder de paraplu van 'Diamond Discoverers' samenwerken en met dit initiatief de regio en de ondersteuning van de plaatselijke jeugd willen versterken.

 

'Diamonds Discoverers' ondersteunt onderzoeksprojecten, ideeën en ontwikkelingen met studiebeurzen en subsidies ondersteunen. Daarnaast stelt de universiteit voor het realiseren van projecten haar technische middelen, ruimten en laboratoria ter beschikking. Tot de doelgroep behoren scholieren van het gymnasium en vwo, mavo en vakscholen.

 

BIANOR behoort tot de oprichters en beschouwt dit duidelijk als kans om al in een heel vroeg stadium talenten te ontdekken en ook het eigen bedrijf op de middellange en lange termijn voor jonge mensen interessant te maken.

 

Twee 'diamanten' hebben al succes geboekt: met hun 'Conqueror Robot' hebben zij in maart 2014 in Oostenrijk deelgenomen aan de internationale RobotChallenge Championships. In de categorie 'Humanoid Sprint' kwamen zij als winnaar uit de bus. In het eerste jaar staat in 2015 een subsidiepot van in totaal 65.000 euro klaar. Dit bedrag zal geleidelijk worden verhoogd. Nu gaat de commissie samen met de scholen in de regio op zoek naar talenten die geschikt zijn voor het programma.

 

BIANOR leidt vakmensen op in het eigen bedrijf om op deze manier de verdere ontwikkeling van het bedrijf op een duurzame manier te waarborgen. De kunststofspecialist organiseert voor het vijfde jaar zijn bedrijfsinterne studentenprogramma. Uit ruim honderd aanmeldingen voor het programma kiest het bedrijf vijf of zes studenten die aan een vier maanden durende stage zullen beginnen. In deze periode maken de studenten kennis met alle afdelingen van het bedrijf: productie, kwaliteitsbeheer, inkoop, logistiek, procesoptimalisatie en montage.

 

In het gunstigste geval worden er via de stage kandidaten gevonden die na hun opleiding een arbeidscontract bij BIANOR tekenen.

 

BIANOR is een spuitgietbedrijf dat in 1997 als Pools-Nederlandse joint venture werd opgericht.

 

www.bianorsolutions.com

pb.edu.pl

 

 

 

Focus op ...

Agenda

22 april 2024, Universiteit Twente

Extrusiecursus

De nadruk ligt op apparatuur, processen en productkwaliteit. Het doel van de cursus is optimale benutting...

25 april 2024, Brussel

Belgische Plastics Dag

Door essenscia PolyMatters and Agoria

12 juni 2024

European Wind Blade Recycling Summit 2024

The summit will highlight the pivotal updates on the European outlook for wind blades while also...

Meer agendapunten »