KunststofenRubber.nl

Bouw duurzame kunststoffabriek op Chemelot (NL)

13 januari 2015 om 08:58 uur

QCP (Quality Circular Polymers) heeft partners gekozen voor de bouw van de eerste fase van een circulaire polymeren fabriek met een capaciteit van 100.000 ton. Deze wordt gebouwd op Chemelot Industrial Park te Sittard-Geleen.


B+B Anlagenbauw zorgt voor de apparatuur voor het opwerken van de inkomende balen kunststof consumentenafval tot gesorteerde schone flakes. KraussMaffei Berstorff levert de extrusie-apparatuur om de flakes te verwerken tot PP- en PE-compounds. AZO verzorgt het interne transport en de opslag voor een volledig geautomatiseerde logistieke afhandeling van de materiaalstromen.

 

Met de bouw van de fabriek wordt deze maand begonnen. De opstart is gepland voor het vierde kwartaal van 2015.

 

QCP is een nieuwe firma die 'brand owners' en kunststofverwerkers zal voorzien van polymeren met een hoge en constante kwaliteit gebaseerd op gebruikte kunststoffen. Deze polymeren maakt het hen mogelijk om op grote schaal duurzame producten te leveren. Betrouwbare levering, integratie, leidende technologie, innovatieve recepten en strategisch partnerschap met SITA, onderdeel van Suez Environnement, als leverancier van de gebruikte kunststoffen, moeten QCP in staat stellen om circulaire kunststoffen naar een hoger niveau te tillen.

 

De capaciteit van de fabriek is 100.000 ton per jaar. De totale investering bedraagt 75 miljoen euro waarvan 35 miljoen euro voor de 1ste fase die eind 2015 opstart. QCP is goed voor circa 100 directe en 200 tot 300 indirecte banen. De nadruk ligt op polypropeen en polyetheen.

 

www.QCPolymers.com

 

 

 

Focus op ...

Agenda

15 april 2024, Düsseldorf

Tube

Trade fair for the tube industry

22 april 2024, Universiteit Twente

Extrusiecursus

De nadruk ligt op apparatuur, processen en productkwaliteit. Het doel van de cursus is optimale benutting...

25 april 2024, Brussel

Belgische Plastics Dag

Door essenscia PolyMatters and Agoria

Meer agendapunten »