KunststofenRubber.nl

17 maart 2015: Biobased Business Event Emmen

06 februari 2015 om 12:34 uur

Op dinsdag 17 maart 2015 vindt de eerste editie van het Biobased Business Event Emmen plaats. Het wordt een dag voor en door ondernemers in de Groene Chemie, zowel uit Nederland als Duitsland. Doel van het evenement is om te laten zien wat er mogelijk is met biomaterialen.


Met het Biobased Business Event Emmen worden de nieuwste ontwikkelingen in de Groene Chemie beter zichtbaar en vinden ondernemers elkaar om producten verder te ontwikkelen. Op de beursvloer laten verschillende bedrijven zien welke ontwikkelingen er zijn op het gebied van garens, vezels, kunststoffen en biocomposieten.

 

Gedurende de dag zijn er presentaties en worden de resultaten van projecten uit het grensoverschrijdende programma Agrobiopolymeren getoond.

 

Enkele deelnemers aan het evenement zijn:


* Cumapol en Bio BTX presenteren een product van 100% duurzaam polyester waar geen fossiele grondstoffen aan te pas zijn gekomen.
* Bio4Pack (en PG Kaas) maakt biologische verpakkingen (zowel biobased als composteerbaar) voor levensmiddelen met een beperkte levensduur. Zij delen hun ervaring over het verder ontwikkelen van duurzame kaasverpakkingen.
* Natural Plastics heeft een complete lijn producten ontwikkeld, gepatenteerd en geproduceerd voor de meest duurzame wijze van het planten van bomen, deze lijn is volledig Biobased geproduceerd.

 

Ook zijn er pitches en vinden er presentaties plaats over biocomposieten en de toepassingsmogelijkheden in de bouw.

 

Wanneer: dinsdag 17 maart 2015
Plaats: Emmtec Industry & Businesspark, Emmen)
Toegangskosten: € 35,- per persoon (excl. BTW)


Meer informatie en aanmelden: www.greenpac.eu/event

 

 

 

Focus op ...

Agenda

15 april 2024, Düsseldorf

Tube

Trade fair for the tube industry

22 april 2024, Universiteit Twente

Extrusiecursus

De nadruk ligt op apparatuur, processen en productkwaliteit. Het doel van de cursus is optimale benutting...

25 april 2024, Brussel

Belgische Plastics Dag

Door essenscia PolyMatters and Agoria

Meer agendapunten »