KunststofenRubber.nl

Informatiewebsite voor MKB-metaal

12 februari 2015 om 14:55 uur

3D-printen, robotica, digitale productie, lasertechnologie en composieten. Digital manufacturing, smart grid technologies, factory of the future en big data. Deze ontwikkelingen zijn al gaande, worden steeds belangrijker en komen bovendien razendsnel op ons af, aldus Koninklijke Metaalunie. Zo snel dat het voor MKB-metaalondernemers lastig kan zijn om alles goed te begrijpen, bij te houden en te beoordelen welke kansen het biedt.


Met het kennisprogramma Teqnow wil Koninklijke Metaalunie de aandacht van het MKB-metaal voor toptechnologie vergroten en de toepassing ervan stimuleren. De lancering van de website teqnow.nl is daar onderdeel van.

 

Teqnow.nl helpt het MKB-metaal keuzes te maken die passen bij de ambities van het individuele bedrijf. Dit gebeurt laagdrempelig en praktijkgericht.

 

Op de website www.teqnow.nl zijn de voor het MKB-metaal belangrijke technieken overzichtelijk en laagdrempelig gerangschikt. Een ondernemer die zich al aan het oriënteren is, kan de noodzakelijke verdiepingsslag maken op onderliggende pagina's. Op deze pagina worden de thema's dieper uitgewerkt.

Op de website staan ook video's die de verschillende technieken in beeld brengen.

 

Om specifieke vragen te kunnen beantwoorden, heeft Teqnow partnerovereenkomsten afgesloten met verschillende kennisinstituten, TU's en andere kennishouders. Op teqnow.nl staat een overzicht.

Teqnow organiseert regelmatig bijeenkomsten die ondernemers verder op weg helpen bij het verkennen en toepassen van nieuwe technologische ontwikkelingen en in contact brengen met collega-ondernemers met dezelfde intenties.

 

www.teqnow.nl

 

 

 

 

Focus op ...

Agenda

25 april 2024, Brussel

Belgische Plastics Dag

Door essenscia PolyMatters and Agoria

12 juni 2024

European Wind Blade Recycling Summit 2024

The summit will highlight the pivotal updates on the European outlook for wind blades while also...

18 september 2024, 's-Hertogenbosch

Kunststoffen 2024

De Kunststoffenbeurs is dé centrale plek waar de Benelux kunststof- en rubberketen actuele kennis deelt,...

Meer agendapunten »