KunststofenRubber.nl

Walking Bin: afvalinzameling tijdens evenementen

27 februari 2015 om 08:34 uur

Afvalverwerker Van Gansewinkel en marketingbureau Opvallers verstevigen de samenwerking in het Walking Bins project. Walking Bins motiveren bezoekers van evenementen in het gescheiden inzamelen van afval. Gemeenten en organisaties zetten de Walking Bins in op festivals en evenementen om zwerfafval te voorkomen. Van Gansewinkel en Opvallers gaan hier de komende jaren verder in samenwerken.


De Walking Bins zijn in 2011 door Van Gansewinkel met Opvallers geïntroduceerd bij evenementen om zwerfafval te voorkomen en afvalscheiding te stimuleren. In 2014 zijn de Walking Bins veel actief voor gemeenten om tijdens allerlei events met de inwoners in gesprek te gaan over zwerfafval en afvalscheiding. De Walking Bin is een afvalinzamelaar in een speciaal daarvoor ontworpen pak met diverse vakken voor het gescheiden inzamelen van het afval.

 

De inzamelaars lopen rond en motiveren bezoekers onder andere plastic bekers, blik, restafval en/of GFT in te leveren. Bezoekers die dit doen worden daarvoor beloond met een stuk fruit of een andere beloning. Van Gansewinkel werkt al ruim vier jaar samen met Opvallers en is afgelopen jaar op bijna vijftig events actief geweest, waar ruim 15.000 mandarijnen uitgedeeld zijn in ruil voor het ingezamelde afval.

 

Afgelopen jaar hebben Van Gansewinkel en Opvallers het concept een nieuwe impuls gegeven, dat resulteerde in bijna 40 opdrachten. Ook 2015 belooft een interessant jaar te worden met op dit moment al 50 Walking Bins promotieteam gereserveerd voor evenementen.

 

www.vangansewinkel.com
www.opvallers.nl

 

 

 

 

Focus op ...

Agenda

25 april 2024, Brussel

Belgische Plastics Dag

Door essenscia PolyMatters and Agoria

12 juni 2024

European Wind Blade Recycling Summit 2024

The summit will highlight the pivotal updates on the European outlook for wind blades while also...

18 september 2024, 's-Hertogenbosch

Kunststoffen 2024

De Kunststoffenbeurs is dé centrale plek waar de Benelux kunststof- en rubberketen actuele kennis deelt,...

Meer agendapunten »