KunststofenRubber.nl

Robert van Notten nieuwe voorzitter StiMo

29 april 2015 om 10:13 uur

Joan Hanegraaf draagt aan Robert van Notten de voorzittershamer over met de ingegraveerde tekst 'alleen door samenwerking dienen wij de circulaire economie'.

Robert van Notten is in 2015 voorzitter van de Stichting Materiaalorganisaties (StiMo). Hij volgt hiermee Joan Hanegraaf op die aan het einde van zijn voorzitterstermijn zat. Robert van Notten is afkomstig uit de glasbranche en van meet af aan betrokken bij het verpakkingendossier. Het bestuur van StiMo ziet in Van Notten een waardige opvolger met ruime bestuurlijke ervaring.


StiMo bestaat uit de vijf grote organisaties op het gebied van kunststof, papier/karton, glas, blik en hout. De materiaalorganisaties zetten zich gezamenlijk in voor het optimaliseren van de levenscyclus van verpakkingen en het bevorderen van een optimale inzameling en recycling, resulterend in een zo efficiënt mogelijk gebruik van grondstoffen en materialen. Ze zijn op alle fronten nauw betrokken om de doelstellingen te realiseren en nemen daarin hun verantwoordelijkheid.

 

StiMo is in 2014 opgericht onder het voorzitterschap van Joan Hanegraaf. De vijf deelnemende organisaties hebben veel kennis over de materialen die in hun sector worden gebruikt. StiMo heeft zich ontpopt tot een prominente gesprekspartner met partijen zoals het ministerie van IenM. De materiaalorganisaties zijn als collectief vertegenwoordigd in de Stichting Afvalfonds Verpakkingen, Nedvang en het Kennisinstituut Duurzaam Verpakken.

 

Aangesloten bij de Stichting Materiaalorganisaties (StiMo) zijn: NRK Verpakkingen (Nederlandse rubber- en kunststofindustrie), Stichting Papier Recycling Nederland (PRN), Stichting Duurzaam Verpakkingsglas (SDV), Stichting Kringloop Blik (SKB) en Stichting Kringloop Hout (SKLH).

 

 

Focus op ...

Agenda

22 april 2024, Universiteit Twente

Extrusiecursus

De nadruk ligt op apparatuur, processen en productkwaliteit. Het doel van de cursus is optimale benutting...

25 april 2024, Brussel

Belgische Plastics Dag

Door essenscia PolyMatters and Agoria

12 juni 2024

European Wind Blade Recycling Summit 2024

The summit will highlight the pivotal updates on the European outlook for wind blades while also...

Meer agendapunten »