KunststofenRubber.nl

Holland Bioplastics opgericht

04 mei 2015 om 09:08 uur

Holland Bioplastics wil kennis over bioplastics verspreiden, delen en toegankelijk maken.

In Nederland zijn nationale en internationale bedrijven gevestigd die zich richten op het produceren of verwerken van bioplastics. Om zoveel mogelijk kennis rondom bioplastics te kunnen delen en om partijen te kunnen verbinden, is Holland Bioplastics opgericht. Holland Bioplastics heeft tot doel het verspreiden, delen en toegankelijk maken van kennis en het verbinden van partijen rondom bioplastics.


Er komt steeds meer aandacht voor bioplastics. Bioplastics worden hoofdzakelijk gemaakt uit hernieuwbare grondstoffen en kunnen bijdragen aan het terugdringen van klimaatsverandering en het verminderen van onze afhankelijkheid van fossiele grondstoffen. Daarnaast bieden bioplastics nieuwe mogelijkheden om afvalstromen te verwerken.

 

Er wordt geïnnoveerd en geïnvesteerd in nieuwe materialen, kennis en technologie om de transitie te kunnen maken van een op olie gebaseerde lineaire economie naar een meer biobased en circulaire economie. Dit zorgt voor een belangrijke bijdrage aan onze economie en het creëren van nieuwe banen.

Bioplastics worden wereldwijd al breed geaccepteerd en gebruikt door toonaangevende merken.

 

Grote merken die bioplastics gebruiken in hun producten zijn o.a. Ford, Nike, Puma, Toyota, Mercedes en The Coca Cola Company. In Nederland worden bioplastics reeds gebruikt door onder andere Albert Heijn, The Greenery, M+N, KLM, Rabobank, Desch, Heineken en Grolsch.

 

De vier oprichters van Holland Bioplastics zijn Corbion, NatureWorks, Bio4Pack en Braskem maar deelname staat open voor alle partijen die direct of indirect betrokken zijn bij het produceren, verwerken, onderzoek doen naar en/of vermarkten van bioplastics. Doel is om gezamenlijk helder te informeren over de mogelijkheden rondom bioplastics.

 

Aldus een bericht van Holland Bioplastic.

 

www.hollandbioplastics.nl

 

 

Focus op ...

Agenda

10 april 2024, Amsterdam

European Thermoforming Conference 2024

The European Thermoforming Conference is run specifically for the thermoforming industry and is organised...

11 april 2024, Ede

Eriks Experience Day

De Eriks Experience Day in Ede gaat over aandrijftechniek en kunststoffen. Samen met A-merk fabrikanten...

15 april 2024, Düsseldorf

Tube

Trade fair for the tube industry

Meer agendapunten »