KunststofenRubber.nl

Polyurethaan coating

18 mei 2015 om 17:00 uur

De Line-X coating is luchtdicht, trillingdempend, waterdicht, kras-, scheur- en slijtvast, en bestand tegen chemicaliën en olie. De coating kan worden aangebracht op bijvoorbeeld kunststof, glasvezel, metaal en hout. Line-x wordt op de markt gebracht door Overveld Coating en VB Coatings.

Maikel van de Brink, bedrijfsleider van VB Coatings, stelt dat Line-X in een zeer breed toepassingsgebied kan worden ingezet. Hij noemt als voorbeelden containers, oprijplaten, palen, laadbakken van pick-ups, aanhangwagens, boten en andere vaartuigen, trappen, gangpaden, luidsprekerboxen, kogelvrij maken van auto's, defensiematerieel, pijpleidingen, wegmarkeerpalen en lantaarnpalen.

 

Lantaarnpalen coaten

Alex van Overveld van Overveld Coating: 'Op dit moment hebben we een flinke opdracht binnen voor het coaten van grote series lantaarnpalen. Deze moeten aan het ondereind van een slijtvaste coating worden voorzien om te voorkomen dat maaimachines de palen dusdanig beschadigen met hun maaitrimmers dat ze zouden kunnen gaan roesten. Door de slijtvastheid van de Line-X coating worden beschadigingen aan de palen door de maaitrimmers voorkomen. Lantaarnpalenleveranciers zouden zelfs levenslange garantie op hun lantaarnpalen kunnen geven!'

 

Specificaties

Line-X is een tweecomponenten polyurethaan-hybridespray die bij een temperatuur van 50 tot 65 °C wordt aangebracht met een spuitpistool. Na het verlaten van de spuitmond droogt de coating binnen 10 seconden op. Extra oppervlaktestructuur kan worden aangebracht door het spuitpistool verder van het te coaten object af te houden, waardoor de spraydruppels in gel-vorm op het product terechtkomen, zich er aan hechten en meteen opdrogen. Het kan in elke gewenste laagdikte worden aangebracht, afhankelijk van de toepassing. Daarnaast is ook elke gewenste kleur mogelijk, van zwart, blank doorzichtig tot grijs en fellere kleuren. Het bijzondere is dat het Arbovriendelijk is. Er zitten geen gevaarlijke vluchtige stoffen in, én het materiaal is niet giftig; het kan zelfs in de voedselverwerkingsindustrie worden toegepast.

 

Mobiele unit

Voor het verwerken van Line-X beschikt Overveld Coating over een mobiele spuitinstallatie, die zowel in de bestaande poederlakstraat alsook in de buitendienst ingezet kan worden.

 

www.overveld.com
www.line-x.nl

 

 

 

Focus op ...

Agenda

10 april 2024, Amsterdam

European Thermoforming Conference 2024

The European Thermoforming Conference is run specifically for the thermoforming industry and is organised...

11 april 2024, Ede

Eriks Experience Day

De Eriks Experience Day in Ede gaat over aandrijftechniek en kunststoffen. Samen met A-merk fabrikanten...

15 april 2024, Düsseldorf

Tube

Trade fair for the tube industry

Meer agendapunten »