KunststofenRubber.nl

DSM en NHU richten joint venture op

26 mei 2015 om 09:18 uur

DSM en het Chinese bedrijf NHU hebben een joint venture opgericht voor de productie van compounds op basis van polyfenyleensulfide (PPS). De compounds breiden het aanbod van DSM op het gebied van technische kunststoffen uit, en verbeteren de leidende positie die het bedrijf heeft met zijn Stanyl polyamide 46 en Stanyl For Tii polyamide 4T. De materialen worden verkocht onder de merknaam Xytron PPS door de marketingorganisatie van DSM.


In de joint venture, DSM NHU Engineering Plastics (Zhejiang) Co Ltd. genaamd, heeft DSM een aandeel van 60% en NHU van 40%. Het bedrijf is gevestigd in Zhejiang in China. Hier zullen technische kunststoffen worden gecompoundeerd op basis van PPS dat wordt geproduceerd door NHU.

 

De compounds zijn bestemd voor de auto-industrie, voor elektrische en elektronische producten, en voor de algemene industrie.

 

De onderneming profiteert van de levering van PPS door NHU vanuit de bestaande fabriek in Zhejiang. NHU beschikt ook over compoundeercapaciteit. DSM brengt zijn materialen- en toepassingstechnische kennis en ervaring in, evenals zijn wereldwijde klantenkring.

 

www.dsm.com
www.cnhu.com

 

 

Focus op ...

Agenda

25 april 2024, Brussel

Belgische Plastics Dag

Door essenscia PolyMatters and Agoria

12 juni 2024

European Wind Blade Recycling Summit 2024

The summit will highlight the pivotal updates on the European outlook for wind blades while also...

18 september 2024, 's-Hertogenbosch

Kunststoffen 2024

De Kunststoffenbeurs is dé centrale plek waar de Benelux kunststof- en rubberketen actuele kennis deelt,...

Meer agendapunten »