KunststofenRubber.nl

DSM en Ascend vormen alliantie

26 mei 2015 om 09:34 uur

DSM heeft met het Amerikaanse bedrijf Ascend Performance Materials een wereldwijde strategische alliantie gevormd voor de levering van compounds op basis van polyamide 66. Ascend is leverancier van chemicaliën, vezels en kunststoffen. Volgens de overeenkomst gaat Ascend aan DSM PA66 basispolymeer leveren als grondstof voor Akulon PA66 compounds. Van zijn kant zal DSM de PA66 compounds van Ascend distribueren onder de merknaam VyDyne.


'Onze alliantie combineert het beste van beide bedrijven: hoogwaardige producten met de zekerheid van levering en toepassingstechnische ondersteuning waar en wanneer het nodig is,' stelt Roelof Westerbeek, president van DSM engineering Plastics. 'Klanten in de hele wereld hebben nu toegang tot het volledige portfolio Akulon PA66 compounds en Vydine PA66, samen met verbeterde ontwikkeling van toepassingen en innovatie van zowel Ascend als DSM.'

 

DSM is een grote ontwikkelaar en leverancier van polyamiden, zoals Akulon PA6 en PA66, Stanyl PA46, Stanyl ForTii en EcoPaXX (biobased PA), en van andere technische kunststoffen.

 

Ascend Performance Maerials is een van de grootste producenten van PA66 in de wereld en van basisgrondstoffen zoals adiponitril, hexamethyleendiamine en adipinezuur.

 

www.dsm.com
www.ascendmaterials.com

 

 

Focus op ...

Agenda

15 april 2024, Düsseldorf

Tube

Trade fair for the tube industry

22 april 2024, Universiteit Twente

Extrusiecursus

De nadruk ligt op apparatuur, processen en productkwaliteit. Het doel van de cursus is optimale benutting...

25 april 2024, Brussel

Belgische Plastics Dag

Door essenscia PolyMatters and Agoria

Meer agendapunten »