KunststofenRubber.nl

Thema Kunststoffen 2015: Slim werken met slimme materialen

29 juni 2015 om 09:29 uur

Kunststoffen 2015 wordt op 23 en 24 september 2015 gehouden Veldhoven. De beurs staat in het teken van de vernieuwing en heeft als thema ‘Smart met kunststoffen’: Nieuwe slimme materialen en slimme mogelijkheden.


'Nee, we gaan het er niet over de Smart Industry hebben', verzekert Els van de Ven. De nieuwe beursmanager van Kunststoffen doelt op de Actieagenda die de Nederlandse overheid onlangs voor de industrie presenteerde en Nederland moet klaarstomen voor de grote digitaliseringsgolf van de vierde industriële revolutie.

 

Zij ontkent niet dat er veel raakvlakken zijn, zoals flexibilisering, 3D-printen en automatisering van de composietproductie. Zij ziet ook dat er bij het produceren met kunststoffen, en voor het behouden of zelfs terughalen van productie flexibele automatisering nodig is.

 

Het Nederlandse Smart Industry, de Belgische Factories of the Future en het slim werken met slimme materialen hebben flinke raakvlakken. Toch is er een ander belangrijk aspect van Kunststoffen 2015 dat al een beetje ter sprake kwam: vergroening. Vergroening van productie, vergroening van de keten en vergroening van producten.

 

Van de Ven: 'Kunststoffen hebben natuurlijk een enorm verduurzamingspotentieel. Lichtgewicht constructies bieden veel besparingen in brandstofverbruik van auto's en vliegtuigen. Er is steeds meer mogelijk op het gebied van recycling en met 3D-printen, waar je ook steeds meer slimme multi-materialen ziet, gooi je geen materiaal weg. Tegelijkertijd worden grote stappen gezet op het gebied van biocomposieten en worden ook traditionelere productieprocessen als spuitgieten slimmer en energiezuiniger. Ook al deze duurzame invalshoeken hebben op Kunststoffen 2015 hun plek.'

 

Kunststoffen 2015 blijft vooral een ontmoetingsplek. De beursvloer telt 275 exposanten en er komen zo'n 3500 bezoekers. Toch is er in Veldhoven ook vernieuwing. Van de Ven: 'Kunststoffen 2015 krijgt een moderne uitstraling die past bij de materialen van de toekomst. En om het slimme thema tot zijn recht te laten komen is er een smart plaza.'

 

Kunststoffen 2015 vindt op 23 en 24 september plaats in het NH Conference Centre Koningshof in Veldhoven. Toegang is gratis.

 

www.kunststoffenbeurs.nl

 

 

Focus op ...

Agenda

15 april 2024, Düsseldorf

Tube

Trade fair for the tube industry

22 april 2024, Universiteit Twente

Extrusiecursus

De nadruk ligt op apparatuur, processen en productkwaliteit. Het doel van de cursus is optimale benutting...

25 april 2024, Brussel

Belgische Plastics Dag

Door essenscia PolyMatters and Agoria

Meer agendapunten »