KunststofenRubber.nl

Borealis en Nexeo Solutions versterken samenwerking

30 juni 2015 om 11:19 uur

Kunststofleverancier Borealis en kunststofdistributeur Nexeo Solutions gaan de bestaande samenwerking uitbreiden en verder ontwikkelen. De overeenkomst bevestigt de gezamenlijke betrokkenheid bij de Europese kunststofmarkt en de nieuwe distributiestrategie van Borealis. Deze nieuwe strategie richt zich op de markten voor harde en flexibele verpakkingen, vezels, auto's, gezondheid en infrastructuur.


Er is steeds meer concurrentie op de Europese kunststofmarkt en dit vereist een andere benadering ten aanzien van alle grote toepassingsgebieden. Een distributiekanaal moet dicht bij de klant werken en de service aan de markt efficiënt maken en meer toegevoegde waarde bieden. De nieuwe distributiestrategie van Borealis bevordert de groei in Europese landen zoals Duitsland, Frankrijk, de Benelux en het Verenigd Koninkrijk, en moet continue verbetering van de service mogelijk maken. Aldus een persbericht.

 

De nieuwe strategie is gericht op stijve en flexibele verpakking en de vezelmarkt, maar omvat ook medische typen, infrastructuur en auto's. De rol van Nexeo Solutions als pan-Europese distributeur ondersteunt de groei-ambities van Borealis in Europa via het bestaande distributienetwerk.

 

De samenwerking tussen Borealis en Nexeo Solutions (tot 2011 onderdeel van Ashland) begon in 1996 met de distributie van PE en PP van Borealis aan kleine en middelgrote klanten. Tien jaar later werden meer dan 500 producten van Borealis verkocht aan meer dan 3000 klanten verspreid over Europa.

 

Nexeo Solutions is een mondiale distributeur van chemicaliën en kunststoffen. In totaal omvat het leveringsprogramma meer dan 26.000 producten. Het bedrijf heeft meer dan 2500 medewerkers, een netwerk van meer dan 1200 leveranciers en meer dan 28.000 afnemers.

www.nexeosolutions.com

 

Borealis levert polyolefinen, basischemicaliën en kunstmest. Het hoofdkantoor staat in Wenen, Oostenrijk. Het bedrijf heeft ongeveer 6500 medewerkers en is actief in meer dan 120 landen.
www.borealisgroup.com

 

 

Focus op ...

Agenda

25 april 2024, Brussel

Belgische Plastics Dag

Door essenscia PolyMatters and Agoria

12 juni 2024

European Wind Blade Recycling Summit 2024

The summit will highlight the pivotal updates on the European outlook for wind blades while also...

18 september 2024, 's-Hertogenbosch

Kunststoffen 2024

De Kunststoffenbeurs is dé centrale plek waar de Benelux kunststof- en rubberketen actuele kennis deelt,...

Meer agendapunten »