KunststofenRubber.nl

CNC Solutions Group opgericht

24 augustus 2015 om 15:16 uur

Van links naar rechts: Hans van Geluk, VGK Solutions; Bert Eding, Eding CNC BV; Max Willems, CNC Logic; David van der Heijden, Techno Mind.

VGK CNC Machines & Robotic Solutions, Techno Mind, Eding CNC en CNC Logic zijn met ingang van 1 juli 2015 officieel een strategische samenwerking aangegaan onder de naam ‘CNC Solutions Group’. CNC Solutions Group is een systeemintegrator, gespecialiseerd in productieautomatisering (hard- en software) van machines voor de verspanende sector (frezen, draaien en slijpen).


Het idee om de krachten van deze vier organisaties te bundelen is ontstaan doordat er vanuit de markt steeds meer vraag kwam naar onafhankelijke, specialistische partijen die in relatief korte tijd problemen die onverwacht de kop opsteken in productieprocessen kunnen oplossen. Daarnaast worden ook retrofits alsmaar populairder. Middelgrote en kleine ondernemingen kiezen er vaker voor om machines en/of installaties over te nemen van grotere ondernemingen na de afschrijvingsperiode. Na een retrofit hebben deze machines zo nog een ‘tweede leven'.

 

De CNC Solutions Group heeft ruim 20 jaar ervaring met het programmeren van geïntegreerde PLC's en stand alone PLC's. Van MILLplus, Philips- en Grundig-besturingen tot geavanceerde, high tech freesbesturingen van Heidenhain. Verder richt de groep zich op het softwarematig instellen van de volledige machineparametrering en de complete implementatie.

 

CNC Solutions Group is ook gespecialiseerd in het ontwerpen en maken van klantspecifieke CNC-besturingen voor diverse typen machines zoals lasersnijders, 3D-printers, frees- en draaibanken en plasmasnijders. De basis is een in eigen huis ontwikkelde CNC-besturing, die door middel van een ethernet-verbinding te koppelen is aan een externe processor, diverse hardwarecomponenten en I/O-modules. De CNC-besturing is beschikbaar in drie varianten: de starter-uitvoering, de advanced-uitvoering (meerdere assen en I/O-modules) en de industriële uitvoering.

 

CNC Solutions Group verzorgt ook opleidingen en trainingen op het gebied van CNC-besturingen en verkoopt CAD-CAM-software en elektronische meettasters voor diverse verspanende sectoren. Het volledig op maat ontwikkelen van applicatiesoftware van meettasters behoort tot de mogelijkheden.

 

Tenslotte richt de CNC Solutions Group zich op de verkoop van complete CNC-machines, onderdelen en robotoplossingen op maat van fabrikanten zoals Goglio Milling Systems, Mario Carnaghi, Peron Speed, LCM, Euroma Group en SIR.

 

www.cncsolutionsgroup.eu

 

 

 

Focus op ...

Agenda

22 april 2024, Universiteit Twente

Extrusiecursus

De nadruk ligt op apparatuur, processen en productkwaliteit. Het doel van de cursus is optimale benutting...

25 april 2024, Brussel

Belgische Plastics Dag

Door essenscia PolyMatters and Agoria

12 juni 2024

European Wind Blade Recycling Summit 2024

The summit will highlight the pivotal updates on the European outlook for wind blades while also...

Meer agendapunten »