KunststofenRubber.nl

Verticaal verpakkingssysteem voor voedingsindustrie

28 augustus 2015 om 11:07 uur

Automated Packaging Systems stelt de FAS Sprint Revolution voor, een verticaal verpakkingssysteem voor toepassing in de voedingsindustrie. De machine is één van de ontwikkelingen waarmee APS de voor haar nieuwe voedingsmarkt aanboort. In Europa lopen momenteel enkele testcases met de FAS Sprint. Bij Morris Quality Bakers in het VK is de installatie van de eerste twee FAS-verpakkingsmachines ondertussen een feit.

Morris Quality Bakers is een industriële bakkerij in het noordwesten van Engeland, gespecialiseerd in brood, de zogenaamde Eccles-cakes en diverse zoetigheden. Het bedrijf verwerkt meer dan 12.000 orders per week voor zijn klanten, van de kleine dorpsbakkerij tot grote supermarkten. In de loop van 2014 werd geïnvesteerd in twee FAS Sprint Revolution-machines. Hierdoor kon niet alleen het productaanbod worden uitgebreid, maar verbeterde ook de verpakkingsefficiëntie, kon de capaciteit worden opgedreven en verminderden de productoverschotten bij de klant.

 

De compacte en tegelijk robuuste FAS Sprint Revolution combineert de voordelen van manuele verpakking zoals precieze en delicate handling, en de snelheid van een geautomatiseerd systeem zoals vooraf geopende zakken en automatisch sluiten.

 

De verplaatsbare FAS Sprint Revolution wordt standaard aangeboden met hersluitbare LDPE-zakken. Productinformatie en productiedetails worden rechtstreeks op de zakken gedrukt wat, in vergelijking met het gebruik van labels, tijd en kosten spaart. De machine heeft een laadzone van 1,5 meter, een transportband die een snelheid realiseert tot 22 meter per minuut, is instelbaar voor continue of intervalwerking en is compatibel met een automatisch aanvoersysteem. De FAS Sprint is vervaardigd uit roestvrij staal en is IP65 goedgekeurd voor dagelijkse reiniging met gewoon leidingwater.

 

Stap voor stap doet Automated Packaging Systems zijn intrede op de voedingsmarkt. Niet alleen is er momenteel de gecontroleerde release van de FAS-machine in Europa, in het najaar staat bovendien nog de introductie op het programma van gelamineerde, voorbedrukte stazakken (SUP of Stand-Up Pouches). Ook dit type zakken wordt nu al getest bij een aantal bedrijven.

 

www.autobag.com

 

 

Focus op ...

Agenda

22 april 2024, Universiteit Twente

Extrusiecursus

De nadruk ligt op apparatuur, processen en productkwaliteit. Het doel van de cursus is optimale benutting...

25 april 2024, Brussel

Belgische Plastics Dag

Door essenscia PolyMatters and Agoria

12 juni 2024

European Wind Blade Recycling Summit 2024

The summit will highlight the pivotal updates on the European outlook for wind blades while also...

Meer agendapunten »