KunststofenRubber.nl

13-17 oktober Fakuma: Lanxess

06 oktober 2015 om 09:56 uur

Tijdens de Fakuma richt Lanxess zich op nieuwe materialen voor lichtgewicht constructies, LED-verlichting, elektrische en elektronische toepassingen en carrosseriepanelen. Het bedrijf werkt met zijn klanten samen tijdens de ontwikkeling van een product, van de conceptfase en het matrijsontwerp tot het begin van de serieproductie.


Versterkingsmateriaal

De nieuwe Tepex dynalite thermoplastische composieten zijn halffabricaten waarvan de afzonderlijke lagen met continue vezels in elke gewenste richting kunnen worden gelegd. Dit betekent dat laminaten kunnen worden opgebouwd met meerassige versterkingen die zijn aangepast aan de belasting die het component zal ondergaan. Het leidt tot dunnere en lichtere onderdelen.

 

Thermisch geleidend PA voor LED's

Voor LED-verlichting zijn nieuwe versterkte Durethan polyamide 6 compounds op de markt gekomen. Deze compounds geleiden warmte en zijn tegelijkertijd elektrisch isolerend. De thermische geleidendheid ligt tussen 0,8 en 3 W/mK. Mogelijke toepassingen zijn koelelementen die de warmte afvoeren die door LED's worden opgewekt, waardoor de lampen helder blijven en langer meegaan. Hoogversterkte, witte, lichtreflecterende en halogeenvrije brandvertraagde typen zijn in ontwikkeling.

 

Stroomonderbrekers

Tot de innovatieve materialen voor de elektrische/elektronische industrie zijn PBT en PA typen ontwikkeld die versterkt zijn en weinig vervorming vertonen. Er zijn zeer goed vloeiende PBT-varianten voor dunwandige componenten.

 

Carrosseriepanelen

Onder de namen Durethan (PA 6 en PA 66) en Pocan (PBT) levert Lanxess materiaal voor zeer stijve onderdelen, online-lakbaar PBT, materialen die nauwelijks kromtrekken voor precisie-toepassingen, en slagvaste materialen voor bijvoorbeeld frontgrills. Er is bijvoorbeeld Pocan B 5220 XF, een PBT gevuld met glasbolletjes, voor online-lakbare en vormvaste brandstofkleppen. Een ander voorbeeld is Pocan C 1206, een niet-versterkt PC+PET mengsel dat wordt verwerkt tot dunwandige frontgrills met een klasse A oppervlak.

www.lanxess.com

 

 

Focus op ...

Agenda

10 april 2024, Amsterdam

European Thermoforming Conference 2024

The European Thermoforming Conference is run specifically for the thermoforming industry and is organised...

11 april 2024, Ede

Eriks Experience Day

De Eriks Experience Day in Ede gaat over aandrijftechniek en kunststoffen. Samen met A-merk fabrikanten...

15 april 2024, Düsseldorf

Tube

Trade fair for the tube industry

Meer agendapunten »