KunststofenRubber.nl

11 februari: conferentie over composieten in Noord-Nederland

01 februari 2016 om 14:11 uur

Op donderdag 11 februari 2016 organiseert het programma World Class Composites Solutions (WCCS) een conferentie voor het Noord Nederlandse MKB in onder andere de sectoren bouw, infra, olie en gas, transport, luchtvaart en de meubelindustrie over de innovatie- en new business-kansen van lichtgewicht composietmaterialen en slimme productieprocessen.


WCCS wil bedrijven tijdens deze middag (nader) kennis laten maken met de mogelijkheden van composietmaterialen in bestaande en nieuwe producten en het slimmer en foutloos produceren ervan. Ook bedrijven die nu nog geen composieten verwerken, maar waarvoor de toekomst kansen biedt.

 

Sprekers

Zo zal Professor Ingenieur Adriaan Beukers, specialist op het gebied van composieten, vertellen over innovatiemogelijkheden met composiet voor MKB.

Jos ter Laak (directeur CTC Engineering) licht een aantal praktijkvoorbeelden toe, zoals de toepassing van composieten in kippers of in de biocomposiet brug in WILDLANDS, Adventure Zoo Emmen. Gedeputeerde Henk Brink (Provincie Drenthe) onderstreept het belang van het composiettoepassingen voor het regionale MKB. Rob Goossens (Vice President Fokker Aerostructures) legt uit hoe WCCS het MKB op weg kan helpen bij het gebruik van deze nog redelijk onbekende materiaalsoort.

 

Vervolgprogramma

In vervolg op deze conferentie wordt een vervolgprogramma gestart, waarin bedrijven met hun concrete vragen rondom composieten en smart industry aan de slag kunnen gaan. Tijdens de conferentie worden de vragen en wensen van ondernemers geïnventariseerd. Gedacht wordt aan een programma rond kennisdeling met kennisinstellingen en samenwerkingsverbanden om nieuwe productgroepen en markten te ontwikkelen of processen te optimaliseren.

Deelname aan de conferentie is kosteloos. Deze vindt plaats vanaf 13:00 uur in Hotel Van der Valk, Verlengde Herendijk 50 7833 JD Nieuw-Amsterdam.

 

Aanmelden verplicht via www.wccs-nn.nl

 

 

Reacties (1)

Ik kan zelf niet komen i.v.m. verjaardag kleinkinderen ( 2ling) maar ik zou graag de presentaties willen inzien cq kunnen downloaden
Bij voorbaat bedankt

Fred tassie
sector coordinator Plastic& Rubber Industries voor de PUM ( www.pum.nl)
fred tassie, 5 februari 2016 14:05
 

Focus op ...

Agenda

15 april 2024, Düsseldorf

Tube

Trade fair for the tube industry

22 april 2024, Universiteit Twente

Extrusiecursus

De nadruk ligt op apparatuur, processen en productkwaliteit. Het doel van de cursus is optimale benutting...

25 april 2024, Brussel

Belgische Plastics Dag

Door essenscia PolyMatters and Agoria

Meer agendapunten »