KunststofenRubber.nl

Duitse spuitgietsector blijft groeien

05 februari 2016 om 14:43 uur

De Duitse spuitgietsector, omvang naar segment. (afbeelding AMI)

Binnen Europa is Duitsland de grootste spuitgietmarkt, dankzij de omvang en de schaal van zijn producerende bedrijven. Duitsland zag in 2015 een stijging van 2% in de hoeveelheid gespuitgiete kunststof. De autoproductie steeg met 3%, ondanks het emissieschandaal.


De Duitse spuitgietbedrijven hebben geprofiteerd van de zwakke euro en van het succes van zijn OEM's in exportmarkten. Bovendien hielpen de lagere olieprijzen om de voortdurende economische verbetering en het consumentenvertrouwen te versterken, wat ook bijdroeg aan de groeiende vraag naar verpakkingen en consumptiegoederen. Deze factoren, samen met de nabijheid van de opkomende Oost- en Midden-Europese markten, betekent dat de Duitse spuitgietbedrijven zowel traditionele als nieuwe geografische regio blijven bedienen.

 

Duitsland vertegenwoordigt met een gebruik van meer dan 2 miljoenton polymeer in 2015 de grootste sector van de Europese spuitgietindustrie. In bijna elk spuitgietsegment heeft Duitsland de grootste markt. Grote bedrijven zoals Bericap (doppen en deksels), Gerresheimer Wilden (medische producten), Röchling (auto-onderdelen) en Pöppelmann (auto's en verpakking) zijn allemaal gebaseerd in Duitsland.

Dat zijn enkele conclusies die AMI trekt in het nieuwe 'Directory of Injection Moulders in Germany'. Het rapport maakt duidelijk dat niet alleen de omvang van de Duitse industrie maar ook de stabiele groeimarkt in contrast staan met veel andere Europese landen.

 

Het rapport noemt meer dan 2300 fabrieken; dit zijn er honderd meer dan in de vorige editie. Het hart van de gids zijn de gegevens over loonspuitgieters. Voor ontwerpers, ontwikkelaars en kopers is een grote hoeveelheid informatie opgenomen over de activiteiten van deze bedrijven.

 

Duidelijk is dat meer dan 80% van de genoemde bedrijven polypropeen verwerkt en dat meer dan de helft op een of andere manier betrokken is bij toelevering aan de auto-industrie.

 

Titel: AMI's guide to the injection moulding industry in Germany
Aantal fabrieken: 2353
9e editie 2016
Prijzen: boek 305,00 euro, elektronisch vanaf 1235,00 euro.

 

Meer informatie: www.amiplastics.com

 

Focus op ...

Agenda

22 april 2024, Universiteit Twente

Extrusiecursus

De nadruk ligt op apparatuur, processen en productkwaliteit. Het doel van de cursus is optimale benutting...

25 april 2024, Brussel

Belgische Plastics Dag

Door essenscia PolyMatters and Agoria

12 juni 2024

European Wind Blade Recycling Summit 2024

The summit will highlight the pivotal updates on the European outlook for wind blades while also...

Meer agendapunten »