KunststofenRubber.nl

Perstorp maakt drie finalisten prijsvraag bekend

04 mei 2016 om 11:57 uur

Grondstofproducent Perstorp heeft de drie finalisten van zijn Innovation Challenge bekendgemaakt, een prijsvraag die is uitgeschreven ter gelegenheid van de veertigste verjaardag van zijn Capa (caprolacton) thermoplasten.


De drie finalisten zijn:

 

1. Flexii, een inzending van de broers Kashyap and Chintan Gohel, die beiden studeren aan de Jomo Kenyatta University of Agriculture and Technology in Juja, Kenia. Onder het motto 'Flexii - with you every step of the way' willen zij Capa gebruiken voor het repareren en omvormen van afgedankte meubels, zodat deze niet meer op straat of op de vuilstort terechtkomen. De broers denken dat er 'Remoulding centres' kunnen ontstaan, met de bijbehorende banen, om van oude meubels nieuwe producten te maken, eventueel met behulp van 3D-printen.

 

2. De Japans studenten Feng Shiyan en Liana Christiani zonden een idee in voor een systeem voor langzame afgifte van medicijnen. Een biodegradeerbare capsule kan in het lichaam worden aangebracht en naarmate de degradatie plaatsvindt wordt het medicijn langzaam afgegeven. Hun voorstel betreft het modificeren van een op polycaprolacton (PCL) gebaseerd biomateriaal, waaraan medicijnen tegen chronische ziekten zoals kanker en HIV-aids worden toegevoegd.

 

3. Spuitgieten met 3D-geprinte matrijzen is een idee van Alexander Osika uit Zweden. Door zijn lage smeltpunt kan Capa worden gebruikt voor het 3D-printen van matrijzen. De matrijskosten zijn laag, de inserts zijn snel in te bouwen en de kwaliteit van de producten is goed, aldus de inzender.

 

Capa caprolacton van Perstorp is biodegradeerbaar en te verwerken bij een temperatuur van 60 °C. Het kan steeds opnieuw worden verwarmd en vormgegeven. Het is onder andere slijtvast, bestand tegen chemicaliën en UV, en flexibel bij lage temperaturen.

 

www.perstorp.com

 

Focus op ...

Agenda

22 april 2024, Universiteit Twente

Extrusiecursus

De nadruk ligt op apparatuur, processen en productkwaliteit. Het doel van de cursus is optimale benutting...

25 april 2024, Brussel

Belgische Plastics Dag

Door essenscia PolyMatters and Agoria

12 juni 2024

European Wind Blade Recycling Summit 2024

The summit will highlight the pivotal updates on the European outlook for wind blades while also...

Meer agendapunten »