KunststofenRubber.nl

Bekum Group heeft reorganisatie afgerond

23 mei 2016 om 10:22 uur

De montage van een 6-lagen blaasvormmachine (type BA 220 M Coex) voor brandstoftanks in Traismauer. (foto Bekum)

Onlangs heeft de Bekum Group zijn reorganisatie in Duitsland en Oostenrijk afgerond. De productiedivisie, waartoe de machineassemblage, aflevering, aankoop, werkvoorbereiding en opslag behoren, is verhuisd naar Traismauer in Oostenrijk. In uitbreiding van deze vestiging is 5 miljoen euro geïnvesteerd en zijn 40 nieuwe medewerkers aangenomen.


Doel van de reorganisatie was het samenbrengen van de Europese productie van extrusieblaasvormmachines in één vestiging. Voorheen werden alleen de grote blaasvormmachines gebouwd in Traismauer, nu komen daar ook de kleinere machines bij.

 

Medio april verhuisde de vestiging Berlijn naar een nieuw hoofdkantoor. Hier zijn de mondiale activiteiten op het gebied van verkoop en marketing, ontwikkeling en ontwerp, en technische service en de distributie van reserve-onderdelen ondergebracht.

 

De afgelopen tijd kreeg Bekum orders uit Oost-Europa en het Midden-Oosten voor met name kleine en middelgrote machines voor de verpakkingsindustrie. Het zijn de eerste verpakkingsmachines die in Traismauer zijn gebouwd.

 

Het autosegment was ook succesvol, aldus Bekum. Volkswagen en Fiat plaatsen grote orders voor enkelstations- en tweestations tankblaasvormmachines, die bestemd zijn voor het blaasvormen gecoëxtrudeerde 6-lagen of 7-lagen brandstoftanks volgens de IMD (in-mould deflashing) en SIB (ship in the bottle) technieken.

 

www.bekum.de

 

 

Focus op ...

Agenda

28 februari 2018, Eurogress , Mannheimsallee 48, Aken (D)

Internationales Kolloquium Kunsttofftechnik

Thema van dit tweedaagse evenement is Kunststofindustrie 4.0. De organisator is het Institut fur...

6 maart 2018, Paris-Nord Villepinte

JEC World 2018

Leidende internationale show voor composieten en geavanceerde materialen.

14 maart 2018, Hotel Marriot Wenen

International Automobile Recycling Congress 2018

Internationaal congres over de recycling van voertuigen en de (kunststof-) materialen, inclusief diverse...

Meer agendapunten »