KunststofenRubber.nl

2e editie ‘Plastics in Africa' op 5 december in Dubai

22 augustus 2016 om 10:37 uur - DUBAI

De tweede editie van de conferentie Plastics in Africa geeft een up-to-date overzicht van de stand van zaken van de markt en de technische ontwikkelingen en zoekt de groeimogelijkheden voor de toekomst.


De groei in het continent Afrika wordt aangejaagd door de natuurlijke bronnen en door de ontwikkeling van de infrastructuur en de middenklasse. In de steden is er een groeiende vraag naar een brede reeks van producten waarvoor kunststoffen worden gebruikt, van mobiele telefoon tot verpakkingsmateriaal. Maar kunststoffen zullen ook een belangrijke rol spelen in de vele uitdagingen waar het continent voor staat, bijvoorbeeld op agrarische gebied en bij het verbeteren van watermanagementsystemen, het mogelijk maken van veilige en efficiënte voedseldistributiesystemen en het installeren van een betrouwbare energievoorziening.

Investeringen in fabrieken

Afrika trekt al steeds meer de aandacht van Europese bedrijven die naar mogelijkheden overzee zoeken, vooral Noord-Afrika, terwijl de ontwikkeling van belastingvrije zones veel investeringen in fabrieken hebben aangetrokken, met name uit China en India. Maar Afrika is een complexe markt en de marktcondities in Noord-Afrika verschillen nogal van de meeste Afrikaanse landen ten zuiden van de Sahara.

Korting

Plastics in Africa 2016 geeft mogelijkheden voor netwerken op hoog niveau door kennis te maken met gelijkgestemde professionals, kennis te nemen van de meningen van experts en te discussiëren over de belangrijke kwesties die spelen in deze snel groeiende industrie. De conferentie zal vertegenwoordigers uit de hele toeleveringsketen van de kunststofindustrie samenbrengen.

Het evenement vindt plaats op 5 december in het Shangri-La Hotel in Dubai in de Verenigde  Arabische Emiraten. De zogenoemde ‘early birds' krijgen 150 dollar korting op de prijs van 900 dollar.  Daarvoor moet  de inschrijving voor 12 september binnen zijn, vindt organisator AMI.

 Plastics in Africa 2016 Programme.

      

 

 

 

Focus op ...

Agenda

15 april 2024, Düsseldorf

Tube

Trade fair for the tube industry

22 april 2024, Universiteit Twente

Extrusiecursus

De nadruk ligt op apparatuur, processen en productkwaliteit. Het doel van de cursus is optimale benutting...

25 april 2024, Brussel

Belgische Plastics Dag

Door essenscia PolyMatters and Agoria

Meer agendapunten »