KunststofenRubber.nl

Joint venture DSM en NHU voor high performance PPS-compounds

23 augustus 2016 om 13:52 uur

Het Nederlandse DSM en Zhejiang NHU in China hebben officieel een joint venture gestart voor PPS-compounds. Het bedrijf krijgt de naam DSM NHU Engineering Plastics en is gevestigd in de provincie Zhejiang, dichtbij de polymerenfabriek van NHU in Shangyu. De beoogde joint venture werd al in mei aangekondigd.


DSM heeft zestig procent van de aandelen en en NHU de resterende veertig. De products worden onder de merknaam Xytron PPS wereldwijd verkocht aan met name de autoindustrie, voor elektrische en elektronische toepassingen, voor watermanagement en industriële markten. DSM gaat de marketing wereldwijd op zich nemen, dus ook in China. De PPS-polymeerfabriek wordt gerund door NHU en gebruikt bewezen technologie om hoge kwaliteit basispolymeren te produceren voor de compounds. De jont venture gaat de bestaande compoundcapaciteit van NHU overnemen.
DSM brengt zijn in jaren opgebouwde expertise in de ontwikkeling van toepassingen en in materiaalwetenschap in, plus de toegang tot zijn wereldwijde klantenkring. "Xytron PPS-compounds zullen ons aanbod in hoge temperatuur-technische kunststoffen vergroten en verder bijdragen aan de leidende positie die wij hebben op dit vlak met Stanyl polyamide 46 en ForTii polyamide 4T," aldus Roeland Polet, de baas van DSM Engineering Plastics. "En ze complementeren ons aanbod in Akulon polyamide 6 en 66 en in Arnite en Arnitel thermoplastische polyesters voor engineering-toepassingen."

 

DSM NHU Engineering Plastics (Zhejiang) Co Ltd.  gaat in eerste instantie twee standaardproducten aanbieden, namelijk Xytron G4010T (met veertig procent glasfiber) en Xytron M6510A met 65 procent glasfiber en een minerale vulstof. Recentelijk heeft DSM zijn portfolio uitgebreid met een kwaliteit die met dertig procent glas is versterkt en een kwaliteit die met veertig procent glas is versterkt en een laag chloorgehalte heeft, wat in het bijzonder belangrijk is voor toepassing in de elektronica. Deze twee kwaliteiten worden op dit moment geëvalueerd bij klanten. Er zijn voorts kwaliteiten in ontwikkeling die zich bijvoorbeeld typeren door een grotere slijtvastheid, een lage wrijving of een verhoogde slagvastheid.

In de aanloop naar de officiële start van de joint venture heeft het bedrijf al drie belangrijke toepassingen gevonden in China en Europa met materialen die momenteel bij een groot aantal klanten worden getest, inclusief OEM's en Tier 1-toeleveranciers. Een van de drie producten wordt al verkocht. Het betreft een motorblokverwarmer voor elektrische generatoren die constant in contact staat met water en temperaturen van 35 en 50 graden Celcius.

 

 

Focus op ...

Agenda

12 juni 2024

European Wind Blade Recycling Summit 2024

The summit will highlight the pivotal updates on the European outlook for wind blades while also...

18 september 2024, 's-Hertogenbosch

Kunststoffen 2024

De Kunststoffenbeurs is dé centrale plek waar de Benelux kunststof- en rubberketen actuele kennis deelt,...

3 oktober 2024, Den Bosch

AM for Production

Tijdens AM for Production ontmoet je AM machinebouwers, componentleveranciers, grondstofleveranciers,...

Meer agendapunten »