KunststofenRubber.nl

K 2016 - spuitgietmachines - Husky

19 oktober 2016 om 11:31 uur

HyCAP4, spuitgietmachine voor doppen. (foto Husky)

Tijdens de K 2016 introduceert Husky een nieuwe generatie van zijn HyCAP4-systeem. Het is een volledig geïntegreerd concept dat de productiviteit, energiebesparing en 'ingebouwde intelligentie' maximaliseert. Het bestemd voor het spuitgieten van doppen voor frisdranken.


Het HyCAP-platform werd in 2009 op de markt gebracht. De nieuwste generatie biedt meer mogelijkheden, gebruikt minder energie en is sneller en eenvoudiger in te stellen. Husky levert de spuitgietmachine, matrijzen, hotrunners, temperatuurregeling, randapparatuur en software, waarbij de nadruk ligt op de naadloze samenwerking van de verschillende componenten.

 

Een belangrijk doel bij de ontwikkeling van HyCAP 4 was het optimaliseren van de verhouding tussen productiviteit en efficiëntie. De doppen moeten licht zijn, aan hoge kwaliteitseisen voldoen en de cyclustijd moest kort zijn.

 

De aanpassingen ten opzichte van de vorige versie zijn elektrificatie van de sluitbeweging, servo-variabele pomptechniek en een sluitbeweging met energieterugwinning. Alles bij elkaar levert dit een energiebesparing tot 40% op, aldus Husky.

 

Husky op de K 2016
Spuitgieten van doppen met HyCAP4
Hal 13, stand A61
www.husky.ca

 

 

Focus op ...

Agenda

25 april 2024, Brussel

Belgische Plastics Dag

Door essenscia PolyMatters and Agoria

12 juni 2024

European Wind Blade Recycling Summit 2024

The summit will highlight the pivotal updates on the European outlook for wind blades while also...

18 september 2024, 's-Hertogenbosch

Kunststoffen 2024

De Kunststoffenbeurs is dé centrale plek waar de Benelux kunststof- en rubberketen actuele kennis deelt,...

Meer agendapunten »