KunststofenRubber.nl

Joint venture Albis Plastic en William Barnet investeert in recycling

02 september 2016 om 15:46 uur - HAMBURG

Albis Plastic sloot een joint venture met William Barnet & Son. Het bedrijf krijgt zijn hoofdkantoor in Duncan in de VS

Albis Plastic GmbH heeft als meerderheidsaandeelhouder een joint venture gesloten met William Barnet & Son, een specialist in de productie, recycling en handel van vezels, garens en polymeren. Het kantoor van de nieuwe onderneming Albis Barnet Polymers LLC komt in Duncan, in de Amerikaanse staat South Carolina.


Albis Barnet Polymers gaat post-industrieel ruw materiaal recyclen en verkopen en ze gebruiken  in compounds van duurzame producten onder de merknaam Altech Eco.  Met deze actie gaan Albis en Barnet zwaar investeren in  recyclingtechnologie en in het aanbieden van producten van duurzame compounds van een zeer goede kwaliteit.  Albis gaan ook een productiefaciliteit bouwen voor technische compounds op de locatie van de joint venture die in eerste instantie een capaciteit heeft van vijftien duizend ton per jaar. Men verwacht de zaak gereed te hebben in het tweede kwartaal van 2017.

Albis Plastic GmbH zal ook de bestaande polymeer-business van  Barnet Europe overnemen, inclusief de productiefaciliteiten in het Duitse Obernburg  en in Humenné (Slovakije). Met deze investeringen zal Albis zijn wereldwijde productiecapaciteit vergroten tot zestig duizend ton per jaar.  De acquisitie in Europa levert vijftien duizend ton extra op. In Noord-Amerika gaat de nieuwe joint venture dertig duizend ton extra opleveren en nog eens vijftien duizend ton als gevolg van investeringen die zijn gedaan in fabriek in Duncan.

 

www.albisbarnet.com

 

Focus op ...

Agenda

22 april 2024, Universiteit Twente

Extrusiecursus

De nadruk ligt op apparatuur, processen en productkwaliteit. Het doel van de cursus is optimale benutting...

25 april 2024, Brussel

Belgische Plastics Dag

Door essenscia PolyMatters and Agoria

12 juni 2024

European Wind Blade Recycling Summit 2024

The summit will highlight the pivotal updates on the European outlook for wind blades while also...

Meer agendapunten »