KunststofenRubber.nl

Sterk vervuild plastic afval wassen met nieuwe Lindner Rafter

05 september 2016 om 13:13 uur

De Lindner Rafter is een wassysteem voor pre-shredder, zwaar vervuil plastic consumentenafval. Hij heeft een plek in de recycling-lijn tussen de icromat WS natte shredder en een droger. Alle drie de systemen zijn onderdeel van een nieuw wasmachineconcept van Lindner washTech.

In het nieuwe Rafter-systeem presenteert Lindner Washtech een zeer efficiënte oplossing voor het in één stap grondig reinigen van zwaar vervuild plastic afval zoals verpakkingen, flessen en foliën. In samenwerking met een andere noviteit, namelijk de natte schredder Micromat WS, markeert deze machine de opkomst van een nieuwe generatie plasticwasmachines die compacter en efficiënter is.

Het reinigingsproces betreft drie fasen: om te beginnen trekt een speciale  transportschroef het vervuilde materiaal onder water zodat verontreinigingen zoals metalen, stenen en glas al worden verwijderd. In een tweede fase worden vervuilingen die aan het plastic vast zitten losgemaakt door een peddelende rotor. De rotorsnelheid kan worden aangepast aan de mate van vervuiling. Dit wordt uitgevoerd in een stilstaande trommel waarin drijvende en zinkende vervuilingen worden gescheiden. Om de wascyclus verder te completeren, komt het voorgewassen plastic weer boven water drijven en wordt het met een transportschroef verplaatst naar het volgende deel van het proces.  De machine heeft een nominale doorloop van anderhalve tot tweeënhalve ton afval per uur en is daarmee in overeenstemming met de huidige recycling-lijnen. Het waterverbruik daarbij is slechts drie tot tien kuub per uur, zo meldt de fabrikant. De machine is te zien op K2016.

 

Lindner Group is gevestigd in Spittal in Oostenrijk en is gespecialiseerd in werktuigbouw en als producent van machines en is uitgegroeid tot een leverancier van shreddertechnologie voor industriële toepassingen. Men heeft zich gespecialiseerd in de ontwikkeling, fabricage en verkoop van shreddersystemen voor kunststoffen, afvalmateriaal en hout. Lindner washTech GmbH is gevestigd in Grossbottwar in Duitsland. Dit dochterbedrijf ontwikkelt en bouwt was-equipment voor de kunststofindustrie.  

 

 

Focus op ...

Agenda

15 april 2024, Düsseldorf

Tube

Trade fair for the tube industry

22 april 2024, Universiteit Twente

Extrusiecursus

De nadruk ligt op apparatuur, processen en productkwaliteit. Het doel van de cursus is optimale benutting...

25 april 2024, Brussel

Belgische Plastics Dag

Door essenscia PolyMatters and Agoria

Meer agendapunten »