KunststofenRubber.nl

Ikea ontwikkelt biobased materiaal met Neste

15 september 2016 om 14:32 uur - AMSTERDAM

Ikea werkt samen met Neste aan biobased kunststoffen. Het bedrijf wil geen fossiele olie als basis gebruiken en ook geen palmolie

Ikea gaat met biobrandstofproducent Neste samenwerken voor de productie van hernieuwbare, biobased materialen. In 2017 komt de eerste proof-of-concept.


De bedrijven hebben als doel kunststoffen te produceren waarbij ruwe fossiele grondstoffen worden vervangen door hernieuwbaar of gerecycled afval en residuen. Door samen te werken met Neste, dat hernieuwbare oplossingen voor de productie van polymeren ontwikkelt, werkt Ikea naar eigen zeggen aan zijn commitment om zijn afhankelijkheid van fossiele materialen te verminderen.

 

Hernieuwbare bronnen

Volgens de sustainability manager van Ikea in Zweden, Lena Pripp-Kovac, wil Ikea bijdragen aan een transformatie in de industrie en aan de ontwikkeling van kunststoffen gemaakt van gerecyclede of hernieuwbare bronnen. "Ons doel is af te stappen van kunststof uit fossiele grondstoffen ten behoeve van kunststof gemaakt van duurzamere gerecyclede of hernieuwbare bronnen, zoals afval en residuen. Wij willen geen gebruik maken van palmolie en van derivaten daarvan als grondstof", aldus Pripp-Kovac.

 

Het doel van Ikea en Neste is om in 2017 de eerste 'proof-of-concept' te produceren. Daarbij zullen zij andere bedrijven uitnodigen mee te werken aan het initiatief. (Bron: Ikea / Duurzaambedrijfsleven.nl)

 

 

Focus op ...

Agenda

22 april 2024, Universiteit Twente

Extrusiecursus

De nadruk ligt op apparatuur, processen en productkwaliteit. Het doel van de cursus is optimale benutting...

25 april 2024, Brussel

Belgische Plastics Dag

Door essenscia PolyMatters and Agoria

12 juni 2024

European Wind Blade Recycling Summit 2024

The summit will highlight the pivotal updates on the European outlook for wind blades while also...

Meer agendapunten »