KunststofenRubber.nl

Continental wint Automechanika Awards met paardebloem rubber

19 september 2016 om 16:29 uur - FRANKFURT

Continental heeft twee Automechanika Awards gewonnen voor innovatie en voor groene producten met het Taraxagum-project. Het gaat om de productie van autobanden met rubber van de Taraxacum kok-saghyz (TKS) paardenbloem, beter bekend als de Russische paardenbloem.


De prijs werd tijdens de vakbeurs uitgereikt aan Maria Hanczuch van de ontwikkelingsafdeling van Continental voor personenautobanden en banden voor lichte bedrijfsauto's. Het doel van het project is de ontwikkeling van prototypes van een band die is geproduceerd met TKS, aldus Hanczuch: "We werken nu aan het verbeteren van de prestaties van de producten en aan het duurzamer maken van het productieproces."

  

Rusland is dichter bij

 

Door gebruik te maken van Taraxagum, dat afkomstig is uit Rusland, wil Continental de grondstof rubber dichter bij huis winnen en zo de milieuschade door uitstoot als gevolg van transport aanzienlijk terugdringen. Hanczuch: "In landbouwtermen is TKS een niet-veeleisende plant die zelfs in het noordelijke klimaat groeit. Omdat ze ook in Noord- en West-Europa groeien, heb je geen grote transportafstanden. Bovendien willen wij als Continental minder afhankelijk worden van de ontwikkelingen in de globale rubbermarkt." Volgens Conti hebben de banden uit Taraxacum-rubber gelijke eigenschappen als banden met rubber van andere rubberplanten. (bron: Autobandenportaal / Continental)  

 

Reacties (1)

Mooie groene oplossing ,wanneer kan deze plant geteeld worden en verwacht men hiervoor een reële productie prijs mee te verwezenlijken?
Vandecraen, 24 oktober 2016 20:51
 

Focus op ...

Agenda

15 april 2024, Düsseldorf

Tube

Trade fair for the tube industry

22 april 2024, Universiteit Twente

Extrusiecursus

De nadruk ligt op apparatuur, processen en productkwaliteit. Het doel van de cursus is optimale benutting...

25 april 2024, Brussel

Belgische Plastics Dag

Door essenscia PolyMatters and Agoria

Meer agendapunten »