KunststofenRubber.nl

Milieuvriendelijke lp op de Kunststoffen 2016 beurs in Veldhoven

27 september 2016 om 12:57 uur - veldhoven

Het vinyl als muziekdrager is terug. Europa-breed worden inmiddels jaarlijks meer dan tien miljoen lp's verkocht. Ook de verkoopcijfers uit de VS laten een belangrijke groei zien.


De groeimarkt in vinyl muziekplaten wordt overschaduwd door de milieu- en gezondheidsproblemen van de kunststof waar de platen van zijn gemaakt, namelijk polyvinylchloride. Bij verbranding van pvc komen dioxines en zoutzuurdampen vrij die schadelijk zijn voor de gezondheid. Het maken van pvc is goedkoop maar het zorgt voor veel afval en het verwijderen van dat afval kost tenminste vijf keer zoveel als de oorspronkelijke productiekosten waren.
Nu er sprake is van een sterk groeiende markt voor lp's als geluidsdrager, is het van groot belang om voor het vinyl materiaal van de geluidsdrager duurzame en milieuvriendelijke alternatieven te ontwikkelen. Het project 'Green Vinyl LP' wil niet alleen duurzame oplossingen bieden aan de opkomende markten in analoge geluidsdragers, maar onderzoekt ook nieuwe mogelijkheden met betrekking tot spuitgieten en matrijsbouw. Met het ontwikkelen van de nieuwe Green Vinyl LP's zonder pvc staat de Regio Eindhoven aan de wieg van een wereldwijde nieuwe groenlabeltechniek.

Op 28 en 29 september kunt u op Kunststoffen 2016  in Veldhoven kennismaken met deze groene lp's.  Bezoek aan de beurs is gratis. Inschrijven kan vooraf via http://www.kunststoffenbeurs.nl/

 

Focus op ...

Agenda

12 juni 2024

European Wind Blade Recycling Summit 2024

The summit will highlight the pivotal updates on the European outlook for wind blades while also...

18 september 2024, 's-Hertogenbosch

Kunststoffen 2024

De Kunststoffenbeurs is dé centrale plek waar de Benelux kunststof- en rubberketen actuele kennis deelt,...

3 oktober 2024, Den Bosch

AM for Production

Tijdens AM for Production ontmoet je AM machinebouwers, componentleveranciers, grondstofleveranciers,...

Meer agendapunten »