KunststofenRubber.nl

Thermoplastisch composiet voor onderzeese pijpleidingen

04 oktober 2016 om 11:56 uur - IJMUIDEN

Airborne Oil & Gas is een project gestart om thermoplastic composite pipe (TCP) geschikt te maken voor onderzeese toepassing van oliepijpleidingen voor de oliemaatschappij Total.


De roestvaste en oprolbare TCP is het antwoord van Airborne op de toenemende vraag naar goedkopere oplossingen voor allerlei transportleidingdelen voor corrosieve vloeistoffen in diep water. De buis is flexibel, roestvast, licht en zijn zeer sterk. Daarom is het mogelijk de kosten van de totale aanleg ervan te drukken. Voor toepassing in diep water is de TCP gunstig vanwege zijn flexibiliteit waardoor die met veel minder precisie dan onbuigzame stalen pijpleidingen over de zeebodem kan worden gelegd.

 

Het Airborne TCP in dit specifieke project is bedoeld voor toepassing in diep water. Total denkt dat de eerste toepassing een waterinjectieleiding zal zijn. "De mogelijkheden van TCP om bochten te maken, de mogelijkheid om het op locatie op lengte af te snijden en de mogelijkheid om voor de plaatsing met kleinere schepen te werken, maakt de toepassing voor ons interessant. Wij verwachten aanzienlijke kostenbesparingen te kunnen realiseren", zegt Frédéric Garnaud, R&D Deep Offshore Program Manager van oliemaatschappij Total. Het project bevat ook de fabricage en het testen van prototype-buizen van zes inch interne diameter en verwacht de vereiste eigenschappen voor de DNVGL-standaard in het eerste kwartaal van 2017 te kunnen leveren.  

 

Airborne Oil & Gas werkt al sinds 2009 met Total samen inzake de toepassing van TCP-pijpen.

 

Focus op ...

Agenda

22 april 2024, Universiteit Twente

Extrusiecursus

De nadruk ligt op apparatuur, processen en productkwaliteit. Het doel van de cursus is optimale benutting...

25 april 2024, Brussel

Belgische Plastics Dag

Door essenscia PolyMatters and Agoria

12 juni 2024

European Wind Blade Recycling Summit 2024

The summit will highlight the pivotal updates on the European outlook for wind blades while also...

Meer agendapunten »