KunststofenRubber.nl

Science Award van Covestro voor prof. André Bardow

20 oktober 2016 om 18:00 uur - DÜSSELDORF

Professor Bardow legt in Düsseldorf uit wat hij allemaal aan het doen is met CO2-gebaseerde polymeren.

Op de kunststoffenbeurs K 2016 is de eerste Covestro Science Award uitgereikt en wel aan professor André Bardow van RWTH Aachen Universiteit.


Covestro hield een themadag over de resultaten in polymeeronderzoek, namelijk de Covestro Science Celebration. Het bedrijf nodigde toonaangevende onderzoekers uit op de stand in Messe Düsseldorf  en deelde de awards uit voor hun uitstekende resultaten. Professor Bardow kreeg de aller eerste Science Award in de vorm van een driejarige beurs. Covestro wil met de prijzen onderzoekers eren die aan het begin van hun carrière staan.

 

Science Medal
Ook vier onderzoekers uit de eigen Covestro-organisatie werden onderscheiden met de Science Medal. Het betreft Andreas Seidel, Thomas Eckel, Sven Hobeika en Ralf Hufen, zij kregen elk een medaille en een certificaat voor de uitmuntende wetenschappelijke ontwikkelingen. "Innovatie en duurzaamheid zijn de kernelementen van onze strategie en de basis voor de toekomstige groei", zei ceo  Patrick Thomas. "We willen dat onze ontwikkelingen zowel de maatschappij als het milieu laten profiteren. Om deze doelen te bereiken krijgen we hulp van onze innovatiekracht, die grotendeel voortkomt uit intensief onderzoek zowel binnen als buiten de onderneming.  Met de award willen we jonge wetenschappers aanmoedigen in materiaalonderzoek te gaan."  Markus Steilemann, bij Covestro verantwoordelijk voor innovatie, zegt dat een open aanpak van de innovatie nodig is. "Daarom werken wij samen met klanten, met de hele procesketen, met de toeleveranciers en in het bijzonder met universiteiten. Vorig jaar heeft Covestron 260 miljoen euro geïnvesteerd in r&d."

 

Institute of Thermodynamics  
André Bardow is directeur van het Institute of Thermodynamics van het RWTH Aachen University. Een van zijn belangrijke onderzoeksgebieden is de impact van producten op het milieu gedurende hun volledige levenscyclus. "Met dit uitstekende pionierswerk, in het bijzonder op de CO2-gebaseerde polymeren, heeft Barlow deze zaak geherdefinieerd. Wij zijn onder de indruk en wij willen graag het toekomstige werk van hem ondersteunen met deze award", aldus Thomas.  

Andreas Seidel, Thomas Eckel, Ralf Hufen and Sven Hobeika hadden succes bij het significant verbeteren van de oppervlakken van componenten van polycarbonaatblends. Oppervlaktekwaliteit is een belangrijke voorwaarde om waarde te kunnen creëren en om groei van de toepassing van polycarbonaatblends te stimuleren. "Het resultaat van de studie opent nieuwe mogelijkheden in productontwikkeling en zal onze concurrentiekracht vergroten", aldus  Markus Steilemann.

 

Fellows  

Covestro maakte gebruik van de beurs K 2016 om ook nog acht nieuwe zogenoemde Science Fellows te benoemen. Het is hun taak de r&d van Covestro te vertegenwoordigen en te promoten in de gehele wereldwijde Covestro-organisatie. Het zijn mentoren voor r&d en bij het ontwikkelen van de innovatiestrategie functioneren zij als adviseurs van de directie. Het betreft de volgende personen:

  • Rick Adkins, PhD (polyether process chain, Pittsburgh)
  • Andreas Bulan (electrochemistry, Leverkusen)
  • Dr. Dirk Dijkstra (material research and testing, Leverkusen)
  • Ulrich Grosser (composites and polycarbonates, Leverkusen)
  • Dr. Thomas König (polymer processing, Leverkusen)
  • Dr. Robbie Lau (isocyanate processing, Baytown)
  • David Steppan, PhD (simulation and computer-assisted chemistry, Pittsburgh)
  • Dr. Chenxi Zhang (polyurethanes, Shanghai)

www.covestro.com

 

Focus op ...

Agenda

22 april 2024, Universiteit Twente

Extrusiecursus

De nadruk ligt op apparatuur, processen en productkwaliteit. Het doel van de cursus is optimale benutting...

25 april 2024, Brussel

Belgische Plastics Dag

Door essenscia PolyMatters and Agoria

12 juni 2024

European Wind Blade Recycling Summit 2024

The summit will highlight the pivotal updates on the European outlook for wind blades while also...

Meer agendapunten »