KunststofenRubber.nl

‘Vliegtuigindustrie verbetert toekomstsperspectief composieten'

26 oktober 2016 om 16:52 uur - DÜSSELDORF

De vliegtuigindustrie zal bijzonder goede groeiperspectieven bieden aan vezelversterkte composieten - zowel voor glasvezel als voor koolstofvezel.


In hun marktonderzoek van 2015 hebben de auteurs van de brancheorganisatie Composites Germany een jaarlijkse groei van dertien procent voorspeld alleen al door toepassing van koolstofvezelversterkte kunststof in de vliegtuigindustrie. Vandaag de dag is deze sector al goed voor een derde deel van de wereldwijde vraag. Volgens de voorspelling zou de vraag gaan groeien naar minstens zestig duizend ton in de periode tussen nu en 2021.

De vakbeurs Composites  Europe  wordt gehouden op 29 november en 30 november  in Messe Düsseldorf. Daar zal worden getoond wat de sector al kan doen voor de vliegtuigindustrie. Er zijn driehonderdvijftig exposanten te verwachten uit 27 landen.  Voor ontwerpers en ingenieurs uit de vliegtuigindustrie wordt een speciale tour georganiseerd langs geselecteerde exposanten waardoor een goede eerste indruk ontstaat.

 

Hybride lichtgewicht  

 

In de vliegtuigproductie gaat men steeds meer in de richting van ‘de juiste materialen op de juiste plaats' en onder deze noemer ontstaan meer hybride lichtgewicht constructies. Er wordt ook een Lightweight Technologies Forum georganiseerd als onderdeel van Composites Europe. Met vezelversterkte kunststof en aluminium zal Düsseldorf de grootste tentoonstelling zijn voor de lichtgewicht uitdagingen die er bestaan voor de sectoren automotive, luchtvaart, machinebouw, sport & vrije tijd, windenergie en bouw. De organisatie verwacht zo'n 35 duizend deskundige bezoekers uit de industrie en uit de wereld van research & development.

 

http://www.composites-europe.com

www.aluminium-messe.com

 

 

                              

 

Focus op ...

Agenda

15 april 2024, Düsseldorf

Tube

Trade fair for the tube industry

22 april 2024, Universiteit Twente

Extrusiecursus

De nadruk ligt op apparatuur, processen en productkwaliteit. Het doel van de cursus is optimale benutting...

25 april 2024, Brussel

Belgische Plastics Dag

Door essenscia PolyMatters and Agoria

Meer agendapunten »