KunststofenRubber.nl

Bijna tienduizend Nederlanders op K 2016

27 oktober 2016 om 15:36 uur - DÜSSELDORF

's Werelds grootste beurs voor de kunststof- en rubberindustrie heeft dit jaar 230 duizend bezoekers getrokken. De organisatie had vooraf gerekend op tenminste tweehonderd duizend mensen. De beurs eindigde woensdagmiddag 26 oktober in een opperbeste stemming, aldus de organisator. Bijna tienduizend Nederlanders bezochten de K in Düsseldorf .


Men denkt dat de goede stemming het resultaat is van de wereldwijd groeiende en kwalitatief veeleisende eindverbruikersmarkten. De sector staat voor een indrukwekkende innovatiekracht in de gehele waardeketen.  De goede conjunctuur en de positieve toekomstvooruitzichten vormden de grootste vakbeurs op dit gebied en zorgden voor een goede stemming bij de exposanten.  Veel ondernemers meldden nieuwe klantcontacten die in veel gevallen al tijdens de beurs tot contracten zouden hebben geleid.  Ulrich Reifenhäuser, de voorzitter van exposantenraad van de K 2016, zei hierover: "Zoveel koopgrage en besluitvaardige klanten heb ik nog nooit op een beurs meegemaakt. Het aantal en de omvang van de contracten plus de vele aanvragen voor nieuwe projecten  hebben onze verwachtingen ver overtroffen.  Het was vanaf de eerste dag duidelijk dat de klanten zich niet alleen kwamen informeren over nieuwe technologieën maar dat zij ook wilden kopen. In alle groepen afnemers en in alle regio's op de wereld wordt krachtig geïnvesteerd." Dit geldt voor alle productgebieden van de beurs, zo meldt Messe Düsseldorf. De exposanten kwalificeerden de bezoeker van de beurs als zeer serieus  in de zakelijke onderhandelingen en als bereid tot investeren. Bovendien was sprake van weer verder gestegen aantallen buitenlandse bezoekers met een hoge vakmatige competentie. De exposanten zeggen dat er een bovengemiddeld hoog aantal topmanagers en eigenaren van ondernemingen naar de beurs is gekomen.

 

160 landen

Ruim 230 duizend vakmatige bezoekers uit zo'n 160 landen zijn tijdens de acht beursdagen geregistreerd, ruim zeventig procent van hen, dus ongeveer 160 duizend man, was afkomstig uit het buitenland (dus niet uit Duitsland).  Van hen was veertig procent afkomstig uit overzeese gebieden. Het aantal van bezoekers uit  Azië was met dertig duizend man het grootst. Ceo Werner Dornscheid van Messe Düsseldorf is enthousiast: "In de hele wereld is bekend dat de K in Düsseldorf  het innovatieplatform van de hele sector is.  Een bezoek is noodzakelijk voor iedereen die mee wil komen."

 

Nederlanders

De opkomst van bezoekers uit de VS en Canada was constant gebleven op ongeveer zes procent van alle buitenlanders. Van de gasten uit de Noord-Europese buurlanden van Duitsland domineerden Italië met tienduizend mensen, Nederland (9,5 duizend), Frankrijk (6,7 duizend) België (6,3 duizend), Spanje en Polen met beide ongeveer vijfduizend man. De belangstelling uit Turkije, Hongarije en Griekenland is merkbaar afgenomen.

 

De volgende  K in Düsseldorf vindt plaats op 16 tot 23 oktober 2019.

 

 

 

 

 

Focus op ...

Agenda

25 april 2024, Brussel

Belgische Plastics Dag

Door essenscia PolyMatters and Agoria

12 juni 2024

European Wind Blade Recycling Summit 2024

The summit will highlight the pivotal updates on the European outlook for wind blades while also...

18 september 2024, 's-Hertogenbosch

Kunststoffen 2024

De Kunststoffenbeurs is dé centrale plek waar de Benelux kunststof- en rubberketen actuele kennis deelt,...

Meer agendapunten »