KunststofenRubber.nl

Award winnen? Snel inschrijven European Plastics Innovation Award

05 december 2016 om 10:26 uur - BRUSSEL

Om bewustzijn te creëren voor de ‘verbazingwekkende mogelijkheden' van kunststoffen heeft de Society of Plastics Engineers (SPE) samen met PlasticsEurope de competitie aangekondigd voor de European Plastics Innovation Awards 2017. Genomineerden aandragen moet wel snel gebeuren, namelijk vóór 16 december 2016.


De innovatieprijs wordt uitgereikt aan een onderneming die met behulp van kunststof een nieuw idee, een nieuwe methode, product of techniek heeft ontwikkeld die tegemoet komt aan de drie p's van duurzaamheid (people, planet, profit). Met deze prijs willen PlasticsEurope en SPE bedrijven in het zonnetje zetten die uitblinken qua innovatie in de kunststofindustrie. De prijs is toegankelijk voor alle bedrijven die en rol spelen in de waardeketen van kunststof producten, dus zonder uitzondering vanaf de grote chemiebedrijven tot de kleine kunststofverwerkers.Alle bedrijven die betrokken zijn bij de ontwikkeling en/of de productie van polymeren, additieven en onderdelen kunnen worden genomineerd. De award-winnaars zullen nog dit jaar worden bekendgemaakt in Brussel op een nader te bepalen datum in 2017.

Er zijn acht categorieën waarin men kan inschrijven:

  • Best Plastic Application Design
  • Best Design for End-of-Life
  • Intelligent and Smart Plastics
  • Material Innovation
  • Hybrid Product
  • Best Application for Enhanced Sustainability
  • Best Lightweight Innovation
  • New Surfaces for Plastic Parts

PlasticsEurope is een van de leidende Europese organisaties voor de kunststofwereld die kantoor houdt in Brussels, Frankfurt, Londen, Madrid, Milaan en Parijs. De organisatie netwerkt met Europese en nationale kunststoforganisaties en heeft ruim honderd bedrijven als lid die samen negentig procent van de polymeren binnen de 28 EU-staten plus Noorwegen, Zwitserland en Turkije produceren.  
SPE (anno 1942) is een organisatie voor individuele professionals in de kunststofwereld. Men helpt mensen en bedrijven in de sector bij het verspreiden van kennis en het verbeteren van vaardigheden,  relaties en netwerken. SPE  heeft wereldwijd vijftien duizend leden.

 

Het inschrijfformulier is te vinden in deze bijlage.

 

 Innovation Awards Call for Nominations.docx
 

 

 

Focus op ...

Agenda

25 april 2024, Brussel

Belgische Plastics Dag

Door essenscia PolyMatters and Agoria

12 juni 2024

European Wind Blade Recycling Summit 2024

The summit will highlight the pivotal updates on the European outlook for wind blades while also...

18 september 2024, 's-Hertogenbosch

Kunststoffen 2024

De Kunststoffenbeurs is dé centrale plek waar de Benelux kunststof- en rubberketen actuele kennis deelt,...

Meer agendapunten »