KunststofenRubber.nl

Workshop Smart Interconnected: kunststof wordt slim

08 december 2016 om 09:53 uur - BRUSSEL

Recente ontwikkelingen in ict en materiaaltechnologie zoals RFID (radio frequentie identification) , sensoren, zelfreinigende oppervlakken en geheugenmaterialen maken het mogelijk intelligente producten uit kunststof te maken. Dit alles komt aan bod komen op de workshop 'Plastics: Smart Interconnected, the way to go forward'.


De workshop wordt op 16 februari 2017 georganiseerd door het Belgische expertisecentrum Sirris en de Belgische brancheorganisatie Agoria. Tijdens de workshop komt de behoefte van de kunststofsector aan smart products aan bod en zullen talrijke mogelijkheden en voorbeelden worden aangehaald.
Een toepassingsvoorbeeld van smart plastics of plastronics zijn slimme gegoten structuren, zoals ook ontwikkeld in het SMALL-Lab in samenwerking met de kunststofindustrie. In dergelijke structuren is de elektronica ingebed in lichte, dunne, in massa geproduceerde 3D-producten. Op die manier komt het bedrijf tot betaalbare ontwerpen in hoog schaalbare productieprocessen. De technologie kan worden toegepast in geprinte schakelingen, antennes en touch-controles en in elektronische componenten, direct in de structuur van 3D-gespuitgiete kunststoffen. Zo kan een auto-ontwerper een gladde armsteun creëren met ledverlichting en naadloze touch-controle en innovatieve dashboardverlichting. Een ontwerper van wearables kan haptische actuatoren, sensoren en antennes inbedden op verschillende plaatsen, om zo verschillende soorten informatie over te brengen naar de gebruiker.

Ook Quad Industries en kunststoffabrikant Covestro zullen er cases uit de doeken komen doen.

 

Focus op ...

Agenda

22 april 2024, Universiteit Twente

Extrusiecursus

De nadruk ligt op apparatuur, processen en productkwaliteit. Het doel van de cursus is optimale benutting...

25 april 2024, Brussel

Belgische Plastics Dag

Door essenscia PolyMatters and Agoria

12 juni 2024

European Wind Blade Recycling Summit 2024

The summit will highlight the pivotal updates on the European outlook for wind blades while also...

Meer agendapunten »