KunststofenRubber.nl

Solidus: massief karton met vezels van tomatenplanten

27 december 2016 om 11:35 uur

Het Canadese Pure Hothouse Foods bracht onlangs een snoeptomaatje onder de naam Cloud 9 op de markt en voor de verpakking ervan koos men voor massief karton dat is verrijkt met vezels van tomatenplanten. Dit is massiefkarton is een product van Solidus Solutions en werd tot winnaar uitgeroepen bij de Packaging Europe Sustainability Awards 2016.

Behalve Pure Hothouse Foods in Canada is er ook de Franse onderneming Idyl dit karton gaan gebruiken voor de verpakking van zijn biologische tomaten, die worden verkocht onder de merknaam Tribu Ecolo (ecologische stam).  Idyl heeft een speciale afdeling opgezet voor de verkoop van biologische groenten en fruit en vanuit dit oogpunt zoekt men ook naar verpakkingsoplossingen die minder gevolgen hebben voor het milieu. Met Tribu Ecolo wil Idyl een sterk merk neerzetten als een voorbeeld van een partnerschap tussen landbouw en natuur, een handelsmerk dat boeren, leveranciers zoals Solidus en consumenten verenigt en economie en ecologie samenbrengt.

Eerder produceerde Solidus al massiefkartonnen, met vezels van tomatenplanten verrijkte trays van anderhalf, drieënhalf en tien kilogram en zelfs tomatenschalen van tweehonderdvijftig tot vijfhonderd gram.

 

Bij Solidus Solutions werken bijna duizend mensen in vier karton- en vijf verpakkingsfabrieken in Nederland, België en het Verenigd Koninkrijk. Er zijn verkoopkantoren in Frankrijk en Noorwegen.  Solidus Solutions fungeerde voorheen als de Nederlandse, Belgische en Engelse solid board-activiteiten van de Smurfit Kappa Group. In april 2015 heeft de pan-Europese investeringsgroep Aurelius de solid board-activiteiten van de Smurfit Kappa Group overgenomen.

 

www.solidus-solutions.com

 

 

Focus op ...

Agenda

28 februari 2018, Eurogress , Mannheimsallee 48, Aken (D)

Internationales Kolloquium Kunsttofftechnik

Thema van dit tweedaagse evenement is Kunststofindustrie 4.0. De organisator is het Institut fur...

6 maart 2018, Paris-Nord Villepinte

JEC World 2018

Leidende internationale show voor composieten en geavanceerde materialen.

14 maart 2018, Hotel Marriot Wenen

International Automobile Recycling Congress 2018

Internationaal congres over de recycling van voertuigen en de (kunststof-) materialen, inclusief diverse...

Meer agendapunten »