KunststofenRubber.nl

Bikini's van visnetten nu ook bij kledingmerk Volcom

17 januari 2017 om 13:17 uur - AMSTERDAM

Het sport- en surfkledingmerk Volcom gaat dit voorjaar ‘duurzame zwemkleding' op de markt brengen die is gemaakt van oude visnetten, onder meer afkomstig van Urker vissers.


De bikini's en zwempakken van Volcom gaan voor 78 procent uit Econyl bestaan, een merknaam voor een garen van de Italiaanse fabrikant Aquafil. Die maakt Econyl van gerecyclede visnetten en tapijten. "Met de Econyl-vezels kunnen wij een collectie creëren met een diepere betekenis en purpose", aldus de fraaie marketingtermen van Linsey Roach die bij Volcom verantwoordelijk is voor women's business.  "Het feit dat de kleding is gemaakt van gerecyclede visnetten creëert een natuurlijke connectie met de surfcultuur die de waarde van een schone oceaan volledig begrijpt."

 

Duurzame kleding van Urker vissers

Kledingmerken als Speedo, Outerknown, Carvico en Jersey Lomellina en Levi's gingen Volcom al voor met het gebruik van Econyl-vezels in hun collecties. De kans bestaat overigens dat deze vezels zijn gemaakt van visnetten uit Urk want Aquafil in Italië verwerkt ook oude visnetten van Urker vissers. De vissers willen voor dit doel honderdvijftig ton aan visnetten per jaar inzamelen.
(bronnen: Volcom en Duurzaambedrijfsleven.nl)

 

Focus op ...

Agenda

15 april 2024, Düsseldorf

Tube

Trade fair for the tube industry

22 april 2024, Universiteit Twente

Extrusiecursus

De nadruk ligt op apparatuur, processen en productkwaliteit. Het doel van de cursus is optimale benutting...

25 april 2024, Brussel

Belgische Plastics Dag

Door essenscia PolyMatters and Agoria

Meer agendapunten »