KunststofenRubber.nl

Reobijn Haaksbergen investeert in panden en machines

10 februari 2017 om 11:16 uur - HAAKSBERGEN

Reobijn in Haaksbergen breidt zijn machinepark uit met vier spuitgietmachines als gevolg van 'nieuwe projecten'. Ze worden in maart en april geleverd.


Het betreft een 660T, 650T, 40T en een 320T tweecomponentenspuitgietmachines met geïntegreerde draaitafel en voorzien van uitneemrobot. Net als de bestaande machines worden ze aangesloten op het ERP-systeem en worden realtime gemonitord.

 

Nog meer uitbreiding

Na de uitbreiding in 2016 van het bedrijfspand met tweeduizend vierkante meter zijn deze machines de volgende stap voor verdere groei, aldus sales manager Paul de Reus. "En er liggen nog meer plannen voor een verdere uitbreiding met nog eens tweeënhalf duizend vierkante meter." Over de exacte aard van de 'nieuwe projecten'  zegt De Reus nu geen mededelingen te kunnen doen. "Maar ik denk dat enkele projecten binnen een maand worden vrijgegeven."  

 

75 machines 

Het machinepark bestaat uit 75 spuitgietmachines, waaronder 2K-machines. De sluitkrachten variëren van 25 ton tot 1.400 ton voor productgewichten van 0,3 gram tot acht kilogram. Reobijn heeft ruime ervaring in de verwerking van technische kunststoffen zoals HIPS, ABS, PEI, PMMA, PA12, PA66, TPE, PC, PBT, PPS, POM, PBT, PPE en SAN.


Reobijn is gespecialiseerd in de ontwikkeling en productie van technisch hoogwaardige producten en heeft ruime ervaring in verwerking van technische kunststoffen.  Het bedrijf (anno 1959) en levert onder meer aan bekende multinationals en een groot gedeelte van de producten wordt geëxporteerd naar plaatsen binnen en buiten Europa. De productie vindt plaats in de fabriek in het Twentse Haaksbergen. Reobijn heeft twee zusterbedrijven die ook in de kunststo actief zijn, namelijk Final Plastics Nederland en Kennemer Plastic Industrie.

 

www.reobijn.nl

 

Focus op ...

Agenda

15 april 2024, Düsseldorf

Tube

Trade fair for the tube industry

22 april 2024, Universiteit Twente

Extrusiecursus

De nadruk ligt op apparatuur, processen en productkwaliteit. Het doel van de cursus is optimale benutting...

25 april 2024, Brussel

Belgische Plastics Dag

Door essenscia PolyMatters and Agoria

Meer agendapunten »