KunststofenRubber.nl

EuPC start aparte promotieclub voor PET-sector

14 februari 2017 om 17:00 uur - BRUSSEL

De associatie European Plastics Converters (EuPC) heeft een nieuwe sector in het leven geroepen onder de naam PET Sheet Europe. Men gaat de 'circulariteit' van PET benadrukken.


De nieuwe sector gaat zich richten op de vertegenwoordiging en de promotie van de Europese PET-productie van folie en plaat. "We mikken op de verhoging van het gebruik van PET door de circulariteit en de voordelen voor het milieu in termen van levenscyclusanalyse te bepleiten", zegt de voorzitter Paolo Glerean van PET Sheet Europe. "We willen ook een aanspreekpunt worden voor de industrie, voor de verpakkingsontwerpers, de merken en de retailers om hen te steunen in bij een meer effectief gebruik van PET in thermovorming."

Alle bedrijven

Op de kick-off van PET Sheet Europe vorige maand werd Paolo Glerean (Aliplast) gekozen tot voorzitter. Giles Peacock (Klöckner Pentaplast) werd vicevoorzitter en Lubna Edwards (Linpac) werd penningmeester.  Ook Philippe Kruschitz (Kruschitz Plastics & Recycling) en Francesco Polano (AFG Packaging) hebben zitting in het bestuur genomen.  De groep is samengesteld uit tien belangrijke producenten in Europa: 4PET Holding, AFG Packaging, Aliplast, Coexpan Montonate, Ergis, Klöckner Pentaplast, Kruschitz Plastics & Recycling, Linpac, MP3 en Sky-Light.
PET Sheet Europe zegt open te staan voor alle bedrijven die actief zijn in de business van de productie van folie en plaat. (info@eupc.org)

 

Zie ook: Rethink (NRK) moet beeld kunststof veranderen  

 

 

 

 

Focus op ...

Agenda

25 april 2024, Brussel

Belgische Plastics Dag

Door essenscia PolyMatters and Agoria

12 juni 2024

European Wind Blade Recycling Summit 2024

The summit will highlight the pivotal updates on the European outlook for wind blades while also...

18 september 2024, 's-Hertogenbosch

Kunststoffen 2024

De Kunststoffenbeurs is dé centrale plek waar de Benelux kunststof- en rubberketen actuele kennis deelt,...

Meer agendapunten »