KunststofenRubber.nl

Evonik: lagere rolweerstand autobanden met nieuw additief

14 februari 2017 om 10:32 uur - ESSEN / HANNOVER

Evonik breidt zijn aanbod van silica/silanen voor autobandenrubber uit met het nieuwe Polyvest ST, een additief dat de rolweerstand van de band verder verlaagt zonder de andere eigenschappen negatief te beïnvloeden. Evonik zegt dat dit is bevestigd in tests met op natuurrubber gebaseerde compounds.


De zogenoemde green tire technology gebruikt silica's en silanen zoals Si 69 of Si 266 en verlaagt de rolweerstand al met zo'n dertig procent ten opzichte van rubber waarbij roet is gebruikt. "In combinatie met de bestaande techniek kunnen bandenfabrikanten nu met gebruikmaking van Polyvest ST hun producten verder optimaliseren", verwacht innovatiemanager Kai-Steffen Krannig van Evonik.

Volgens het bekende basisprincipe van de magische driehoek in de bandenindustrie gaat een verbetering van één van de drie basiseigenschappen (rolweerstand, grip op nat wegdek en slijtvastheid) ten koste van tenminste een van de twee andere. De nieuwe ontwikkeling verbetert de compatibiliteit van silica en rubber en daarmee worden de grenzen van de driehoek verder opgeschoven, aldus Evonik. Krannig verwacht dat deskundigheid bij de samenstelling van de formule nog meer verbetering mogelijk al maken.

 

Evonik presenteert dinsdag 14 februari het nieuwe Polyvest ST op de Tire Technology Expo 2017 in Hannover.

 

Focus op ...

Agenda

15 april 2024, Düsseldorf

Tube

Trade fair for the tube industry

22 april 2024, Universiteit Twente

Extrusiecursus

De nadruk ligt op apparatuur, processen en productkwaliteit. Het doel van de cursus is optimale benutting...

25 april 2024, Brussel

Belgische Plastics Dag

Door essenscia PolyMatters and Agoria

Meer agendapunten »